Zaterdag 3 juni wijding twee nieuwe priesters

In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond worden zaterdag twee nieuwe priesters gewijd. Het gaat om José Eduardo Guerrero Hoyos en Andy Garcia, die nu als diaken actief zijn in parochies in Sittard en Maastricht. Beiden zijn lid van de Neocatechumenale Weg, een van de nieuwe bewegingen in de katholieke Kerk.

De 32-jarige José Eduardo Guerrero Hoyos komt oorspronkelijk uit Colombia. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het diocesaan grootseminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer en aan het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. De afgelopen maanden was hij als diaken actief in de samenwerkende parochies van Sittard en daar zal hij de komende tijd ook als kapelaan aan verbonden blijven.

Andy Garcia (30) komt uit Mexico en heeft eveneens zijn opleiding gevolgd aan de seminaries in Cadier en Keer en Kerkrade. Hij gaat als kapelaan werken in de parochiefederatie van Maastricht-Oost, waar hij afgelopen maanden al als diaken actief was.

Met hun wijding komt het aantal nieuwe priesters voor het bisdom Roermond dit jaar op acht. Het is bijzonder dat het bisdom dit jaar zoveel nieuwe priesters mag verwelkomen. De zes andere neomisten werden eerder dit voorjaar in hun thuisbisdommen in India al tot priester gewijd.

De wijdingsplechtigheid op zaterdag 3 juni begin om 10.30 uur in de Sint-Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond. Iedereen is van harte welkom.

Foto en Tekst: Bisdom Roermond