Kiwanis Heerlen organiseert zondag 4 juni a.s. themawandellingen in en rondom de stad Heerlen

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie waaronder Heerlen, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren proberen deze clubs met vrijwilligers bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Kiwanis Heerlen organiseert themawandelingen, c.q. prachtige wandeltochten, voor inloophuis @ease in en rondom de stad om jongeren met mentale klachten in Parkstad Limburg een hart onder de riem te geven.


Komende zondag 4 juni organiseert Kiwanis Heerlen, vanuit de Caumermolen Heerlerbaan/Heerlen vijftien wandelingen voor jong en oud om geld in te zamelen voor een koffie-tuktuk voor @ease. Elke wandeling wordt begeleid door een deskundige gids die tekst en uitleg geeft over een specifiek onderwerp over Heerlen. Zo is er een Street art rondleiding, een wandeling over het interessante Romeinse verleden of het rijke mijnverleden, de architectuur en stedenbouw van Heerlen, wellicht nog enkele andere wandelingen. Overigens gaat de gehele opbrengst van dit event naar @ease, een inloophuis in Heerlen, waar kinderen vanaf 11 jaar anoniem en gratis terecht kunnen met hun vragen en problemen.

Kiwanis Heerlen wil met de organisatie van dit wandelevent @ease Heerlen onder de aandacht brengen en geld ophalen voor een koffie-tuktuk. @ease wil graag met deze mooie tuktuk de wijken van Parkstad Limburg ingaan om jongeren te ontmoeten. Bij diverse scholen, in het centrum, bij beroepsopleidingen, parken of op een festival. Daar waar jongeren zijn, wil @ease met de koffie-tuktuk staan zodat jongeren sneller een eerste stap durven te zetten. De eerste stap zetten is namelijk cruciaal, want 75% van de psychische klachten begint voor het 25e levensjaar. Met een koffie-tuktuk creëert Kiwanis een betere naamsbekendheid en zijn zij dichtbij en betrokken bij de jongeren. Dit mooie initiatief van Kiwanis Heerlen helpt dus om jongeren beter te bereiken.

Doe ook mee en loop voor @ease
Inschrijfkosten per wandeling voor volwassenen is € 15,- en voor kinderen van 12 tot 18 jaar € 5,- (kinderen tot 12 jaar gratis). De prijs is inclusief koffie of thee en lekkers bij binnenkomst. Hieronder een overzicht van het aanbod van de wandelingen. Meer info over de inhoud van de wandelingen en aanmelden, vindt u op https://heerlen.kiwanis.nl/projecten/wandelevent-4-6-2023/programma

Alle routes vertrekken vanuit de Caumermolenweg 12 in Heerlen
Route 1:Street art in Heerlen door Rudi Jansen.
Route 2:Fraai en bruisend Heerlen centrum door Armand Prevoo.
Route 3: Rijk mijnverleden/mijn rijk verleden, architectuur en stedenbouw uit het mijnbouwverleden door Wiel Regtop van de Vrienden van Schunck.
Route 4: Heerlen in de tijd van de Romeinen, door meesterverteller Marc Hermans.
Route 5: De waterloop tussen de Caumerbeek en de Geleenbeek 2000 jaar geleden door George Hundscheid.
Route 6: Caumerbeekdal, groen pareltje van Heerlen door IVN landschapsgidsen Jeanny Stevens en Mieke le Granse.
Route 7: Bewegen als medicijn, preventiecardioloog van Zuyderland Zorgcentrum, Tamara Aipassa en sportcoach Jo Mullens.
Route 8: Zien, voelen, ruiken, proeven, een eetbare plantenwandeling met meesterherborist Anne van der Linden.
Route 9: Wandel naar de Wilhelminaberg, de huisberg van Heerlen met bergkenner Toon Hezemans.
Route 10: Het middeleeuwse Landsfort ‘Herle’ met Leo Franck van Heemkunde vereniging Heerlen.
Route 11: Beeldend Heerlen, standbeelden en monumenten door Hans van der Logt.
Route 12: Het geheim van het Maankwartier door Han Rutten, stadsgids VVV Zuid- Limburg.
Route 13: Wandelen door de gloriejaren van Mijnstad Heerlen door Paul Wojchiechowski zoon van een Poolse mijnwerker en museumgids van het Nederlands Mijnmuseum.
Route 14: Natuurspeurtocht voor kinderen door het Caumerdal en Aambos met Jeannette Hommmes, boswachter Natuurmonumenten.
Route 15: Kinderen gaan spelend en speurend op pad naar de schacht Oranje Nassau I.

Foto’s: Kiwanis Heerlen