START NIEUWBOUW EENGEZINSWONINGEN AAN HOEK ZONSTRAAT/CLAUSSTRAAT IN KERKRADE

Op de hoek van de Zonstraat en Clausstraat komen twee nieuwe eengezinswoningen.

Wonen Zuid en LocaBouw starten deze week met de bouwwerkzaamheden. De twee woningen liggen aan de rotonde op een zichtlocatie, ze vormen de toegang tot het stadscentrum en liggen direct naast het in ontwikkeling zijnde Rolduckerveld. In het tegenoverliggende gebouw – het voormalige politiebureau – is onlangs Meander gestart met Meander in Balans. Wethouder Tim Weijers (Wonen): “De twee nieuwe woningen zijn onderdeel van ons Woonoffensief, waarbij we zorgen voor goede woningen in een goede leefomgeving”.

Schop in de grond Samen met de buurtbewoners gaven wethouder Tim Weijers, Marc Schroten (directeur Wonen Zuid) en Jorn Lomme (directeur LocaBouw) door middel van een symbolische schop in de grond het startsein voor de bouw van de twee woningen.

Achtergrond Na een verwoestende brand in de zomer van 2015 is het pand onbewoonbaar verklaard. De toenmalige eigenaren hebben het pand verkocht een aan derde partij die geen actie ondernam. Gemeente heeft daartoe begin 2020 het pand overgenomen met de insteek de asbest te saneren en het pand te slopen en vervolgens een geschikte herontwikkeling te vinden. Uiteindelijk is er in samenwerking met Wonen-Zuid een herbestemming gevonden.

Woonloket Veer informatie over nieuwe woningen in Kerkrade kunt u terecht bij het Woonloket via www.kerkrade.nl/woonloket.

Fotobijschrift header: van links naar rechts: de hoofdfoto. Jorn Lomma van Loca bouw, Tim Weijers wethouder Kerkrade en Marc Schroten directeur Wonen Zuid

Buurtbewoners zijn blij met de nieuwbouw die er komt

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 juni 2015 uitslaande brand.