Basisschool de Steltloper eerste school in Limburg die meedoet aan Spacebuzz programma

Minster Wiersme bracht vanmiddag een bezoek aan basisschool de Steltloper te Kerkrade om te zien en te horen hoe het Spacebuzz programma in de praktijk wordt ingezet met ondersteuning van het onderwijsnetwerk Steam Limburg.


Het netwerk Steam Limburg vindt het belangrijk om te werken aan thematieken zoals duurzaamheid in combinatie met Wetenschap en Technologie en begeleidt scholen door heel Limburg met het implementeren hiervan in hun dagdagelijkse onderwijs, aldus Bart Alofs, programmaleider Steam Limburg.


De minister ‘vloog’ mee met de leerlingen van school en was zeer onder de indruk van het enthousiasme en de leeropbrengsten wat het programma de afgelopen periode heeft teweeg gebracht. Op het einde van het bezoek werd de aftrap gemaakt voor de ‘missie 2024-2028’ waarin Spacebuzz samen met Steam Limburg ervoor gaat zorgen dat alle leerlingen in Limburg met programma in aanraking komen.


De basisschool de Steltloper heeft de primeur om als eerste school in Limburg het programma de komende vier jaar te gaan uitvoeren. Dit past ook prima binnen het beleid van de onderwijsstichting Movare en de gemeente Kerkrade die de komende jaren duurzaamheid in hun strategisch beleid hebben opgenomen.

Foto en Tekst: Peter Trompetter