Dertien ouderen van diverse wijkzorgcentra in Kerkrade en expertisecentrum Luckerheide krijgen woensdagmiddag 14 juni een visuitje aangeboden.

Op initiatief van Nettie Paul, medewerker MeanderGroep ZL, Sportvisserij Limburg en hengelsportvereniging EKH Goudwinde uit Kerkrade gaan dertien bewoners een heerlijk middagje vissen aan het prachtige water rondom kasteel Erenstein.

Met behulp van een door de federatie aangestelde VIScoach en vele vrijwilligers van de hengelsportvereniging die ook alle materialen beschikbaar stellen, hopen de bewoners de mooiste vissen uit het water te toveren. Zelfs de Voorzitter van Sportvisserij Limburg Arie Gramsma vist en begeleid deze dag mee. Aansluitend is er koffie en vlaai voor de bewoners in het prachtige kasteel Erenstein.

Voor bewoners is dit een prachtige ervaring. Een deel van hen komt nog amper buiten omdat ze dit zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Enkele bewoners hebben vroeger zelf ook gevist. Wat is er nou mooier om een middag heerlijk buiten in de natuur een hengeltje uit te gooien en herinneringen van vroeger naar boven halen. VISCoach Andres; “Mijn dag is helemaal geslaagd als ik de bewoners zie na afloop met een grote glimlach op hun gezicht! Mocht ik ooit een respectabele leeftijd halen en in een verzorgingshuis komen, dan hoop ik dat dit project nog zal bestaan. Het geeft mensen ontzettend veel energie en kracht. Een middag waar ze het met hun kinderen en kleinkinderen nog weken over hebben. Dat is toch fantastisch!”

Uit onderzoek is gebleken dat juist deze kwetsbare groep mensen contact met de natuur positief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn. Tijdens het visuitje komen deze mensen met een hengel in de hand, dan ook letterlijk in verbinding met de natuur”. lichten de initiatiefnemers toe.

Mocht je nu een keer als vrijwilliger willen meevissen en helpen? Stuur dan even een e-mail naar andres@sportvisserijlimburg.nl

Foto en Tekst: Peter Trompetter