Koning Louis Roukens 4e keer Koning Broederschap St. Sebastianus 1617 Kerkrade.

Na een prachtige stadsprocessie begon afgelopen zondag om 15.00 uur het koningsvogelschieten op de prachtige schietwei bij Abby lempers. Het weer was prachtig, en het was druk en gezellig op de historische grond van Rolduc.

De uitstekende horeca organisatie door de leden van Musica Limburg maakte het vertoeven op de wei extra aangenaam .

Na de openingsschoten door Koning, Keizer en Deken Nevelstein werd met de wedstrijd begonnen. 12 schutters deden hun uiterste best om met hun kruisboog het laatste stukje van de houten vogel te treffen. In de 5e ronde steeg de spanning. Het laatste stukje draaide alle kanten op. Er werd goed raak geschoten, maar de vogel gaf niet op. Dit maakte het voor schutters en bezoekers extra spannend. Uiteindelijk wist Louis met zijn treffer het laatste stukje te veroveren. Hiermee is hij nu voor de tweede keer op rij koning en is er op 9 juni 2024 weer eens een echt keizerschieten. De broederschap kent in zijn ruim 400 jarige rijke historie slechts 7 keizers.

Na de Koningshulde werd Theo Ruiters bedankt voor zijn 44 jaren leiderschap van de Broederschap. Koning Louis bedankte eveneens Abby Lempers voor het ter beschikking stellen van de wei.

Aansluitend ging de Broederschap naar de St. Lambertuskerk voor een Danklof door Deken Nevelstein in de St. Sebastianus kapel. Jo Loupen gaf met zijn orgelspel een extra glans aan dit danklof.  Na het voorstellen van de nieuwe koning aan Deken Nevelstein en Micha en Janine  van het verenigingslokaal “Dé Wieëtsjaf” werd deze intensieve maar mooie Sacramentsdag  beëindigd met een koffietafel bij koning.  

Foto: Peter Trompetter Fotografie