Een bomvol cultureel weekend in de binnenstad van Roermond met de geliefde Cultuurnacht

De Roermondse binnenstad is van vrijdagavond 23 juni tot en met zondag 25 juni hét podium voor kunstenaars en artiesten. Het culturele weekend start met een Munsterkerk Muze concert waar de klanken van ‘The Phantom of the Opera & More’ zullen klinken. Zaterdagavond 24 juni staat geheel in het teken van de Cultuurnacht, verspreid door de binnenstad.

 

Met bovendien de Balkonconcerten op zondag 25 juni ervaar je beslist een rijkgevuld cultureel weekend in Roermond. Roermondse ‘Phantom of the Opera’ De mystieke Munsterkerk zal zich op vrijdagavond 23 juni met een Munsterkerk Muze concert ‘The Phantom of the Opera & More’ vullen. Tot de deelnemers van dit bijzondere concert behoren onder andere het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, fluitensemble Mei Li en Amber & Britt Nelissen. De kaarten zijn voor €5,00 verkrijgbaar via de website van Cultuurnacht Roermond. Cultuur voor jong & oud tijdens de Cultuurnacht Liefhebbers van cultuur zijn op zaterdagavond 24 juni vanaf 19:00 uur van harte welkom in de binnenstad van Roermond voor de gratis Cultuurnacht.

Met meer dan 160 artiesten en kunstenaars en ruim 80 expositielocaties valt er genoeg lokale kunst en cultuur te zien en te beleven. In de winkelstraten én binnen bij de gastvrije ondernemers geniet je van muziek, dans en theater, beeldende kunst en meer. Mede dankzij de rijkgevulde deelnemerslijst belooft het wederom een editie te worden die je simpelweg niet wilt missen. Balkonconcerten

 

Na de Cultuurnacht vind je op zondag 25 juni de Balkonconcerten in de straten van de binnenstad. Samen met gidsen van de VVV wandel je langs de mooiste balkons in Roermond waar lokale artiesten de optredens verzorgen. Mede dankzij het thema ‘Muziek van de stad’ hoor je dit jaar de mooiste Roermondse liedjes die je zeker mee kunt zingen. De officiële opening van de Balkonconcerten is om 13:45 uur op de Markt en het spectaculaire einde zal op het Munsterplein plaatsvinden.

Programmaboekje

Foto’s: Fotostudio Carreno