Naast warmte ook kou als immuunboost bij Thermae 2000
Thermae 2000 bundelt krachten met partner Messcherp

Op 27 juni is de eerste ijsbad workshop te boeken en gedurende de zomerperiode zullen er meerdere sessies in de vorm van een workshop gegeven worden op de top van de Cauberg. Naast de kracht van de warme sauna’s, gaat het wellnessresort middels een samenwerking met Messcherp, ook de kracht van de kou inzetten. “Door in een ijskoud bad te stappen, leer je comfortabel te worden in oncomfortabele situaties.” aldus Sjoerd Mooren van Messcherp. “Je leert stress los te laten zonder te vechten en word je bewust van je eigen lichaam en ademhaling.” Bastiaan Klomp (directeur Thermae 2000): “De basisfilosofie van Thermae 2000 ‘Mens Sana in Corpore Sano’, een gezonde geest in een gezond lichaam, sluit ook hier perfect op aan.”

Bekijk de workshop ijsbad & wellness hier 

 

Messcherp en Thermae 2000
De opleiding voor de Wim Hof Methode, die zicht richt op ademwerk en koude training, is er niet eentje die je snel doet. Hier zit een flinke training aan gekoppeld en om die reden zocht Thermae 2000 naar een samenwerking met een professioneel bedrijf dat hier al volwaardig in getraind is; dat is Messcherp. Thermae 2000 en Messcherp zijn daarnaast beiden partner van Netwerk Vitaal Limburg, omdat ze de missie “een gezond en vitaal werknemersklimaat in Limburg” onderschrijven.

Waar Messcherp zich focust op de workshops voor bedrijven (B2B), wilde Thermae 2000 naast deze optie ook iets bieden waar je als particulier aan deel kon nemen. Momenteel zijn beide opties mogelijk. Particuliere deelnemers kunnen de ijsbadworkshop combineren met het gebruik van alle spa- en wellnessfaciliteiten van Thermae 2000, waardoor de opgedane kennis uit de workshop direct kan worden toegepast in de praktijk. Denk aan de koude dompelbaden in het sauna gebied, en het oefenen van de ademhalingsoefeningen in één van de vele rustruimtes.

Voordelen van de kou
In een ijskoud bad stappen gaat in eerste instantie tegen de natuur in. De mens heeft een natuurlijke aversie tegen kou. Koude temperaturen worden geassocieerd met een oncomfortabel, onprettig gevoel en angst.Toch kent een ijsbad zowel fysieke- als mentale voordelen. Je krijgt er meer energie van en herstelt sneller (na bijv. een sportieve inspanning), slaapt beter en je bloedcirculatie wordt erdoor verbeterd.  Een ijsbadsessie kent een uitgebreide voorbereiding waarin theorie omtrent koude-training en ijsbaden wordt uitgelegd. In deze voorbereiding worden er diverse ademhalingsoefeningen uitgevoerd volgens de Wim Hof Methode. Daarnaast speelt mindset een grote rol bij deze voorbereiding. Zo word je goed voorbereid op de kou die gaat volgen. Het resultaat van deze ijsbad workshop blijft langer dan die ene dag; vaak leidt dit tot het begin van een positieve mindset-verandering. “En dat is voor veel mensen een welkom bijverschijnsel in deze soms toch wel roerige tijden”, aldus Sjoerd.

 

Foto en Tekst: Thermae 2000