BORDERLINES EUREGION POETRY SLAM – VOORRONDE: HEERLEN 30 juni, inloop 19.00uur, start 19.30uur, Outpoet

Rake woorden

Op 30 juni zal het er hard aan toe gaan in Outpoet, Heerlen. De Borderlines Euregion Poetry Slam zal daar de beste woordstrijders tegenover elkaar in de ring zetten, daar waar met zachte woorden rake klappen zullen worden uitgedeeld. Negen slammers, spoken word artiesten, schrijvers, dichters, zullen de strijd met elkaar aangaan. De winnaars reizen met bokaal en sjerp dit najaar af naar de finale van de Euregio Borderliners Poetry Slam.

In de ring

‘Pick your battles wisely’ zoals we in de regio zeggen. En dat hebben de volgende negen slammers goed gedaan: Thibaut Coenegracht, Sander Ausems, Michelle Bracke, Michael van den Bogert, Jan Widdershoven, Tess Van Deynse, Eline Willaert, Rik Sprenkels en Paul de Bruijn.

Geheel in de traditie van de slam zullen de slammers op het geluk en willekeur van een loting aan elkaar gekoppeld worden: twee keer vier slammers die in drie minuten elkaar uit de ring te blazen. Het publiek zal bepalen wie de winnaar is aan de hand van de befaamde cijferbordjes.

De twee overgebleven winnaars komen in de jaarfinale maar nemen het ook nog eens aan het einde van de avond op tegen elkaar voor de bokaal. Presentator Martje Schoemaker zal de avond MC’en.

Outpoet

De Poetry Slam vindt plaats tijdens de maandelijkse Outpoet Night. Outpoet is de creatieve ontmoetingsplek van Heerlen. Iedere maand organiseren zij een verzameling van kunst, muziek, (bord)spelen en een beetje magie onder de noemer Outpoet Night. Naast de Poetry Slam zal er ook volop live muziek van Hence the Bravery zijn, kan je eerder aankomen en helemaal los gaan met Outplayed als games je jam zijn.

Van Heerlen naar Luik, Aachen, Eupen en Hasselt

De Borderliners Euregion Poetry Slam is de gesprokenwoordwedstrijd in de Euregio Maas-Rijn, om de meertaligheid van de regio te vieren en een cultureel podium te geven. Borderlines werd in 2016 opgericht door Stichting PANDA Collectief en de afgelopen jaren sloten diverse partners zich aan, zoals EuregioKultur e.V. uit Aachen/Leverkusen, Satznachtvorn uit Aachen, The School uit Hasselt en Chudoscnik Sunergia VoG uit Eupen.

In Heerlen zal op 30 juni de zevende editie van start gaan met negen slammers. De winnaar zal het in het najaar opnemen tegen drie Duitstalige en drie Franstalige slammers. De andere rondes zullen plaatsvinden in Hasselt, Luik, Aachen en/of Eupen.

Meer informatie en fotobron