Discovery Museum trapt jubileum officieel af in thuisbasis Kerkrade

Vandaag is in Kerkrade de roadshow ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Discovery Museum van start gegaan. De Discovery Bus die de komende periode langs meerdere plaatsen in Limburg gaat reizen, stond vandaag voor D’r Joep op de Markt in Kerkrade.

Burgemeester Petra Dassen, kinderburgemeester Madée Buck en Hans Gubbels, directeur van Discovery Museum, trapten de feestelijkheden officieel af. Bij de bus kon iedereen vervolgens gratis meedoen aan een workshop en zelf een knikkerspiraal maken. Explainer Ellen van Discovery Museum voerde regelmatig experimenten met droogijs uit achter de Science Car van Discovery Museum en in de “silent” lezing hoorde bezoekers meer over de Einstein Telescope en zwaartekrachtsgolven.

Op 25 juni is de bus van Discovery Museum van 11.00 tot 16.00 uur te vinden op de Bongerd in Heerlen, waar gelegenheidsexplainer Danny Pouwels de proefjes voor zijn rekening zal nemen. Ook op 29 juni in Maastricht is hij van de partij, waar de bus van 15.00 tot 19.00 uur op de Markt te vinden zal zijn. Evenals op 1 juli in Sittard en op 2 juli in Roermond en Venlo. Het complete programma van de roadshow is te vinden op www.discoverymuseum.nl/ontdekjewereld

In juni 2023 is het 25 jaar geleden dat het museum op het Museumplein in Kerkrade de deuren voor bezoekers heeft geopend; op 13 juni 1998 kwamen de eerste bezoekers over de drempel. Discovery Museum laat haar bezoekers al 25 jaar zien wat de invloed van wetenschap en techniek op ons dagelijks leven is. Waar het ooit begon met het tonen van de industriële geschiedenis van de provincie Limburg, is het museum sindsdien geëvolueerd tot een interactief beleveningmuseum. Hier ontdekken jong en oud(er) samen al doende hoe de wereld werkt en hoe de aarde, ons leven en onze cultuur veranderen met wetenschap en techniek als drijvende krachten. In die 25 jaar hebben zo’n 2 miljoen bezoekers de drempel van het museum gepasseerd om de wereld van wetenschap en techniek – die zich razendsnel ontwikkeld – te ontdekken.

Foto: Peter Trompetter Fotografie