GroenLinks Heerlen overhandigt aan wethouder sport een ‘wielloos skateboard’ voor meer vaart in urban sportpark


Met het aanbieden van een ‘wielloos skateboard’ pleit GroenLinks met een lokale groep skaters voor een hoger tempo in de bouw van het beloofde urban sportpark.

Vlak voor de raadsvergadering overhandigde fractievoorzitter Tahir Nefjodov aan wethouder Martin de Beer (Sport) een wielloos skateboard met daarop de geschreven boodschap ‘Meer vaart erin!’

Volgens de lokale skaters symboliseert het object de bezorgdheid over het tempo van de bouw en ontbreken van een tijdsplanning. ‘Na ruim een jaar mag je toch wel iets van een tijdlijn verwachten. De lokale gemeenschap snakt hier al jaren naar.’ Aldus een van de skaters.

Tijdens de raadsvergadering werd op verzoek van GroenLinks door de wethouder toegezegd dat dit jaar een tijdplan wordt opgesteld en alvast budget wordt vrijgemaakt voor de bouw van wat een regionale trekpleister zal gaan worden. ‘We zijn blij dat vorig jaar is besloten om een skatepark te realiseren, maar die blijdschap is ook de reden om nu door te willen pakken. Ik zal de ontwikkelingen op de voet blijven volgen’. Aldus Nefjodov.