SCHUNCK presenteert een uitgebreid programma voor de jeugd deze zomer

Van 7 juli t/m 27 augustus biedt SCHUNCK in Heerlen een uitgebreid zomerprogramma aan. Jonge bezoekers kunnen meedoen aan creatieve workshops en knutsel- en voorleesactiviteiten. Ook is er een XXL Spellenmiddag, naast een goed gevuld museum- en theaterprogramma. 
Voor de jonge creatievelingen zijn er in het Glaspaleis, maar ook bij de verschillende andere vestigingen van SCHUNCK, diverse activiteiten en workshops te volgen, zoals Kloemele* en kunst maken met computers.
Geïnspireerd door fototentoonstelling Bertien van Manen
In SCHUNCK Museum zijn momenteel foto’s van Bertien van Manen te bewonderen, in de tentoonstelling ‘Gluckauf’. De tentoonstelling is óók voor kinderen vanaf 7 jaar geschikt: aan de hand van de (gratis) museumtas gaan zij met allerlei vragen en opdrachten de tentoonstelling door. Al hun zintuigen worden geprikkeld en ze worden uitgedaagd om écht naar de werken te kijken. Geïnspireerd door de tentoonstelling zijn er ook verschillende fotografieworkshops te volgen deze zomer. Het museum is tot 18 jaar gratis te bezoeken.
Verhalen bij SCHUNCK
Liefhebbers van verhalen kunnen deze zomerweken bij SCHUNCK terecht voor boeken, een (vertel)theatervoorstelling en een voorleeswandeling. Dit keer gaat de wandeling langs de vijf pleintjes in Heerlen. Op elk plein komt een nieuw verhaal aan bod. Voor de allerkleinsten gaan de Voorleeshalfuurtjes deze zomer ook door.
Spelen en ontdekken tijdens een dagje uit
Spellenliefhebbers worden uitgedaagd tijdens de XXL Spellenmiddag, die georganiseerd wordt door SCHUNCK in samenwerking met de Puzzelprins. De middag heeft een afwisselend programma vol nieuwe spellen en de beste klassiekers.
Meer informatie is te vinden op https://www.schunck.nl/nl/dagje-uit