Zomerlezen tijdens Uur van de Buurt in Schunck bibliotheek Heerlerheide

Al een aantal jaren is er maandelijks in de Schunck bibliotheek van Heerlerheide, gevestigd in Cultuur Centrum Gen Coel, een tot veler verbeelding aansprekende “talkshow”, onder de passende benaming Uur van Buurt. Tijdens deze op de eerste dinsdag van de maand te houden uitvoering, passeren heel wat thema’s de revue. Naar tevredenheid van de organisatie is de belangstelling van buurtbewoners ook nog steeds groeiende. Niet zo verwonderlijk eigenlijk, want de te bespreken thema’s worden zeer gewaardeerd. Daarbij is het uiteraard ook een pluspunt dat iedere keer een buurtgast/gastvrouw tekst en uitleg komen verstrekken over de op dat moment te behandelende thema. Deze combinatie draagt er dan ook zorg voor dat genoemde thema’s geheel tot hun recht komen, zodat duidelijkheid steeds voorop staat.                                                                                                                                   

Komende dinsdag 4 juli staat de “talkshow” Uur van de Buurt in het teken van zomerlezen. Lezen biedt immers een mooie beleving. Het is overigens ook een vaststaand gegeven dat de zomer voor velen het moment is om een boek te lezen, omdat eerder in het jaar tijdgebrek en andere besognes de “boosdoener” is dat lezen erbij inschiet. Op 4 juli geeft buurtgast en gastvrouw Francis Verreck uitleg over de twee bibliotheek-apps die lezen nog leuker maken. Met deze apps kun je niet alleen je favoriete schrijver vinden maar ook fysieke boeken reserveren. Makkelijk toch.                                                                                       

Verder kunnen de bibliotheekleden gratis online cursussen volgen of tussendoor een tijdschrift lezen op hun telefoon of tablet. Daarnaast komt Janna Navis, zijnde de coördinator collectie van Schunck Bibliotheek, vertellen over zonnige zomerleestips. Overigens is zij tevens zeer geïnteresseerd waar de interesses van de lezer liggen. Mocht u deze keer niet in de gelegenheid zijn om te komen?: Na de zomer start Uur van de Buurt weer in Schunck Bibliotheek Heerlerheide. Ook dan staat, als vanouds de koffie en iets lekkers weer klaar. Uur van de Buurt Heerlerheide, middels Andrea en Monique

Informatie consulenten Schunck bibliotheek Heerlerheide, wensen eenieder een prettige zomer-(vakantie) periode.

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert