Steeds weer horen de vrijwiligers hoe prachtig het bij ’t Bakkes is en dat ze het jammer zouden vinden als er tijdens de vakantie bij ’t Bakkes geen vla en brood gebakken zou worden.

Dat vinden de vrijwilligers van ’t Bakkes dus ook en daarom worden er voor de thuisblijvers ook in de maanden juli en in augustus bakdagen georganiseerd.
Bij hogere temperaturen zorgt het bladerdak van de fruitbomen bij ’t Bakkes zelfs voor heerlijke verkoeling, een extra reden om naar ’t Bakkes te komen.

23 juli is zelfs een bakdag waarvoor je je vakantie zou moeten verschuiven want dan zingt de hele middag onze muzikale duizendpoot Paul van Loo.
De programmering van de muzikale omlijsting bij ’t Bakkes is altijd aan veranderingen onderhevig. Het zou zomaar kunnen zijn dat  er nog een speciale act aan toegevoegd gaat worden.
Dus omrand 23 juli rood op de kalender. Ken je Paul nog niet kijk dan even op z’n website www.paulvanloo.nl

Op 23 juli  gaat de poort bij ’t Bakkes om 13.00 uur open en om 17.00 uur weer dicht.

We bakken iedere bakdag verse vla(ai) van Limburgse Kollenberger speltbloem die we betrekken van de Weltermolen.
De oven stoken we met sjanse (takkenbossen) uit hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Weltervijver.
Naargelang het seizoen gebruiken we het fruit uit onze boomgaard.
Op een bakdag bakken we gemiddeld plm.100 vlaaien en plm. 80 broden.

Zowel voor het aantal vlaaien als het aantal broden dat er op een bakdag gebakken kan worden geldt dat we tegen de grenzen van onze (bak)mogelijkheden aanlopen. Dit betekend dat, bij een groot aantal bezoekers, na een bepaalde tijd het brood en de vla volledig uitverkocht is. We proberen dit zo veel mogelijk te vermeiden maar soms lukt dit niet. Bij voorbaat al onze excuses hiervoor.

De vrijwilligers van ’t Bakkes va Welte wensen je een hele prettige vakantie en hopen je tijdens of na de vakantie weer gezond en wel bij ’t Bakkes te mogen begroeten

Fotobron