51% van de automobilisten in Zuid-Limburg wil vaker (elektrische) fiets naar het werk pakken

smartwayz

Van alle mensen die in Zuid-Limburg met hun auto naar het werk reizen, staat driekwart open om te kiezen voor een duurzamer alternatief. Vooral voor de (elektrische) fiets zouden ondervraagden hun auto vaker laten staan. Met name voor woon-werkafstanden tot 15 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van SmartwayZ.NL onder bijna 1.500 automobilisten in Zuid-Limburg. De belangrijkste inzichten zijn te lezen in de samenvattende factsheet. Alle resultaten van het onderzoek zijn via het online dashboard in te zien via brabant.nl/reisonderzoek. Met de resultaten kunnen gemeenten gerichte mobiliteitsmaatregelen en gedragsinterventies inzetten om duurzaam reisgedrag te stimuleren.

 

SmartwayZ.NL voor een duurzaam, bereikbaar en veilig Zuid-Nederland

SmartwayZ.NL is hét innovatieve mobiliteitsprogramma in Zuid-Nederland. We verbeteren de bereikbaarheid en stimuleren innovatie. Onze aanpak varieert van het ontwikkelen van slimme oplossingen en het stimuleren van duurzaam reisgedrag tot het verbreden van snelwegen en het verbeteren van vervoersknooppunten. Meer dan 200 partners werken binnen het programma samen, waaronder het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Limburg, diverse gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen. Samen realiseren we het slimste mobiliteitssysteem van Nederland.

Bron