Heerlen – Op het semi stratencircuit van Schleizer heeft Milan Merckelbagh beide races weten te scoren tijdens de vierde wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). De Yamaha-coureur had meer verdiend maar in de sport is dat niet altijd van toepassing. In de tussenstand blijft de student zevende op drie punten van zijn voorganger. De overwinning tijdens beide races ging naar landgenoot Melvin van der Voort.

Trainingen:
De vrije traininen verliep goed en Milan wist een zesde tijd te laten noteren. Tijdens de kwalificatietraining weten de overige coureurs hun beste tijdens fors te verbeteren en dat lukte de Limburger helaas niet. Hierdoor moesten de beide races vanaf de tiende startplaatsen worden begonnen.

Wedstrijden:
De eerste race wist Milan goed aan de wedstrijd te beginnen en werden er twee plaatsen gewonnen. Op de ‘driehoek’ is het een kwestie van laat remmen en helemaal terug in de versnellingen. In de langzamen bochten werd de eerste versnelling gebruikt en daar zal een pijnpunt voor Milan. Zijn machine wilde niet probleemloos terug naar de laagste versnelling. Die zorgde ervoor dat Milan de gewonnen plaatsen later weer verloor maar in een bloedstollende finale werd er toch nog een plaats gewonnen waardoor de negende plaats uit het vuur werd gesleept.
Voor de start van de tweede race vielen er wat druppels en in de opwarmronde begon het zelfs te regenen. De start werd uitgesteld en in samenspraak met coureurs en teams volgende er later een start na twee opwarmrondes. De start was heel goed van Milan en in de beginfase was hij zelf in gevecht in het groepje om de derde plaats. Later kwam het probleem met de versnellingen helaas terug en moest het tempo iets omlaag wat de aansluiting kost. De strijd om de zevende plaats is heftig en de Hertrampf Racing-coureur probeert alles om deze plek in handen te houden. In de laatste bocht is het schouder aan schouder wie als laatste in de remmen durft. Dat is Milan maar hij gaat vervolgens ook ruim waardoor hij alsnog de zevende plaats verliest en dus als achtste over de finish komt.

Race 1
1. Melvin van der Voort NL Yamaha
2. Twan Smits NL Yamaha
3. Martin Vugrinec Cro Yamaha
4. Thomas Gradinger A Yamaha
5. Andreas Kofler A Yamaha
9. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2:
1. Melvin van der Voort NL Yamaha
2. Andreas Kofler A Yamaha
3. Thomas Gradinger A Yamaha
4. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki
5. Leon Orgis D Yamaha
8. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 4 wedstrijden:
1. Twan Smits NL Yamaha 136
2. Melvin van der Voort NL Yamaha 129
3. Andreas Kofler A Yamaha 109
4. Thomas Gradinger A Yamaha 78
5. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki 75
7. Milan Merckelbagh NL Yamaha 52

Volgende keer:
De volgende krachtmeting is op 5-6 augustus, dan worden de punten verdeeld op de 4300 mtr lange Red Bull Ring gelegen nabij het Oostenrijkse Spielberg.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Milanmerckelbagh.com / Dino Eisele

Bron