Ingrid van Engelshoven treedt per 1 september toe tot de Raad van Commissarissen van Parkstad Limburg Theaters

Heerlen, 26 juli 2023

Parkstad Limburg Theaters N.V, heeft het genoegen aan te kondigen dat Ingrid van Engelshoven per 1 september 2023 toetreedt tot de Raad van Commissarissen. Met haar uitgebreide ervaring en passie voor kunst en cultuur vormt Van Engelshoven een waardevolle aanwinst voor de ZuidLimburgse theaterorganisatie. Ingrid van Engelshoven, die aantreedt na een openbare wervingsprocedure i.v.m. het aflopen van de zittingstermijn van Gabrielle Haanen in de Raad van Commissarissen van PLT, heeft een indrukwekkende staat van dienst in de politiek en het culturele veld.

Als voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ze zich jarenlang ingezet voor de bevordering van kunst en cultuur in Nederland. Van Engelshoven heeft een scherp oog voor de rol van cultuur in de samenleving en begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om toegankelijkheid en diversiteit te bevorderen. De theaters zijn verheugd over de toetreding van Van Engelshoven tot de Raad van Commissarissen. Stijn Huijts, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Met haar aantreden verwelkomen we een geweldige coryfee in onze Raad van Commissarissen.

Haar bevlogenheid en haar brede ervaring in het culturele domein zullen ons helpen bij het realiseren van de ambitieuze doelstellingen van PLT.” Ook directeur-bestuurder Janine Dijkmeijer is enorm trots dat Ingrid van Engelshoven het team komt versterken. “Haar brede kennis en betrokkenheid bij kunst en cultuur zullen van onschatbare waarde zijn voor onze theaters. We kijken uit naar haar frisse inzichten en strategisch advies, waarmee we ons verder kunnen ontwikkelen en onze positie in het culturele landschap kunnen versterken.” Ingrid van Engelshoven ziet uit naar haar nieuwe rol als lid van de Raad van Commissarissen: “Parkstad Limburg Theaters zijn een onmisbare schakel in het culturele landschap van Zuid Limburg. Gezamenlijk zorgen zij voor een breed cultureel aanbod. Als lid van de Raad van Commissarissen zal ik graag een bijdrage leveren aan het laten floreren van deze parels in het culturele landschap.

Ik zie uit naar de samenwerking met allen die daarbij betrokken zijn.”