Dansers vanuit heel de wereld drie dagen samen tijdens The Notorious IBE in Heerlen.

De stad in Heerlen is wederom gevuld met topsporters, creatievelingen, en liefhebbers van de hiphop cultuur vanuit heel de wereld. 3 dagen lang dansen zij tegen elkaar. Drie dagen lang chillen zij samen en leren zij elkaar kennen. De hele wereld samen in het zuidelijkste punt van Nederland.

 Maar er is meer: iedereen is welkom en kan zich inschrijven voor de battle’s of je doet gewoon lekker mee met een van de dansworkshops. Het mooie aan de wedstrijden is dat het toegankelijk is voor elk die een droom en wilskracht heeft. Je mag je ter plekke inschrijven en hoeft niet lid te zijn van een vereniging.

In samenwerking met Fujifilms  is deze competitie ook een voorloper van kwalificatie voor de  Olympische Spelen in 2024. Voor het eerst doet deze tak van sport mee. Iets wat erg toegejuicht word door fans en dansers van de cultuur. Erkenning is een mooi gegeven.

Vandaag is het helaas alweer de laatste dag.

Foto’s Lidia Carreno Photography

 

MuziekMuziek