Lidia Carreno Photography

Mijn dochter noemde me laatst een flirtmagneet. 

We liepen ‘s avonds samen op een festival toen iemand bijna tegen ons opbotste. Ik schrok en zei dat tegen hem, waarop die man en ik elkaar aankeken en over en weer een compliment maakten. Wat ik deed waardoor mijn dochter mij een flirtmagneet noemde, vertel ik aan het einde van dit stukje. 

Die opmerking, flirtmagneet, is blijven hangen. Het is natuurlijk geen bestaand woord. Maar ik vind het een compliment. Want wat is flirten eigenlijk? 

In het algemeen wordt flirten als iets seksueels gezien. Dan probeer je iemand te verleiden met als uiteindelijk doel een relatie.  Of je probeert op zijn minst een prettig samenzijn te kunnen hebben. 

Flirten wordt ook gezien als het tonen van interesse in iemand. Je kunt zelfs een cursus flirten voor de zakelijke wereld volgen. Dan is het vooral om te leren hoe je, door echte interesse in iemand te tonen, meer resultaat kunt bereiken bij klanten of zelfs collega’s. 

Tja.

Voor mij betekent flirten vooral dat ik interesse heb in mensen. Zie ik iets wat mijn aandacht heeft, dan reageer ik daar vaak op. Met een vraag of een opmerking. Vaak ontstaan dan gesprekjes. En die gaan dan niet alleen over het weer. Het kan al snel een diepgaand gesprek worden, soms over heel persoonlijke dingen. Soms wordt er gemopperd, maar meestal wordt er een positief einde aan het gesprek gemaakt. Als ik dan verder loop, heb ik een glimlach op mijn gezicht. 

 

Eerlijk gezegd hangt het ook af van mijn dag. Ik heb dagen waarop ik eigenlijk liever niets met de mensen om me heen te maken wil hebben. Dan voel ik me depressief en ben ik blij als ik zonder oogcontact of praatmoment weer thuis ben gekomen. Alleen een kort gesprek met een kassière wil dan nog wel lukken. Dan ben ik zeker geen flirtmagneet.

Oh, en die kleine ontmoeting op het festival?

Dat was ook wel enigszins brutaal. Ik kon het niet laten. De man had zo’n leuk koppie en een mooie bos krullend haar. Ik moest even die krullen aanraken. Ze waren lekker zacht.

Liefs Mary

Foto header: Lidia Carreno Photography

Foto Magneet: Stock