BAngura Parkstad actueel

Roda JC Kerkrade beloont Saydou Bangura met een meerjarig contract. De in Bleijerheide geboren aanvaller maakte indruk in de voorbereiding en wist bij zijn debuut tegen Helmond Sport meteen te scoren. De 20- jarige spits tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog één seizoen.

Vier seizoenen geleden was Bangura nog actief bij de amateurs. Via KVC Oranje en RKSV Bekkerveld kwam de aanvaller uiteindelijk terecht bij verschillende jeugdteams van onder andere Alemannia Aachen en 1. FC Kaiserslautern. Sinds vorig seizoen is Bangura actief voor Roda JC. Hij speelde zijn wedstrijden bij de O21 van de club.

Rob Servais: “Saydou heeft in de oefenwedstrijden tegen KV Oostende, Jong PSV en de competitiewedstrijden tegen Helmond Sport en ADO Den Haag aangetoond dat hij van meerwaarde kan zijn voor ons. Dat belonen wij met een contract. We zijn blij dat we een jongen uit de eigen regio aan onze selectie kunnen toevoegen. We denken met veel individuele aandacht zijn ontwikkeling kunnen versnellen.”

Saydou Bangura: “Al van jongs af aan droom ik ervan om in het Parkstad Limburg Stadion te spelen. tegen Helmond Sport kwam deze droom uit. Dat ik ook nog wist te scoren maakte het alleen maar mooier. Ik ben dan ook enorm trots dat ik vandaag mijn eerste contract heb mogen tekenen bij onze mooie club. Nu hoop ik dat we er een mooi seizoen van kunnen maken waarin ik zoveel mogelijk kan bijdragen aan het team!”

Foto en Tekst: RODA JC