Gravel Series Limburg 6e editie met drie unieke routes en heel veel gravel in Zuid-Limburg en de grensstreek

Wieler Weekend Banhol Parkstad actueel

Op zaterdag 9 september staat Zuid-Limburg en de grensstreek weer in het teken van de Gravel Series Limburg. Het langst lopende gravel evenement van Nederland kent dit jaar drie afstanden met als klap op de vuurpijl een 230 kilometer lange ultieme gravel uitdaging.

 230km lange ultieme gravel challenge
“Ja, elk jaar willen we onze deelnemers weer verrassen met wat nieuws. Dit jaar is dat een nog langere en uitdagendere Grenspaal12 ultimate route en een aangepaste 65 kilometer route. Deze laatste is nu specifiek gemaakt voor de beginnende graveller of deelnemers die een mooie relaxte ride willen”, zo legt organisator Lars Toma uit. De 230 kilometer route voert de deelnemers richting de Duitse Eiffel en is lood en loodzwaar. De 125 kilometer lange route voert de deelnemers door het prachtige Zuid-Limburgse land met enkele uitstapjes richting België en Duitsland.

 Ontzorging en sfeer
Tijdens de Gravel Series Limburg staat ontzorging en sfeer centraal. Voor de start staat de koffie en thee klaar. Tijdens de rit krijgen de deelnemers minimaal één en maximaal driemaal bevoorrading, is er technisch assistentie en een ophaalservice. En op de finishlijn wacht een heldenontvangst met muziek, een heuse finishfoto, een heerlijke burger en lekkere Flandrien bieren. Combineer dit met een top sfeertje, goede technische, medische en innerlijke verzorging op de route en op het finishterrein en je hebt je unieke gravel ride te pakken.

Wieler Weekend Banhol Parkstad actueel

NK Gravel
Naast de Gravel Series Limburg staat op zaterdag 9 september ook het NK Gravel op de agenda. Om 10.00u start het 3e Nederlandse kampioenschap Gravel voor de mannen en vrouwen. Op een loodzwaar parcours wordt gestreden om de nationale titel in het gravel rijden. De mannen rijden 10 rondes en de vrouwen 7 rondes van elk 10,8 kilometer rondom Banholt.

 Shimano Kids MTB races
En heb je je kids mee plak er dan nog een dagje aan voor de 7e editie van de Shimano Kids MTB race op zondag 10 september. Het gratis event verwelkomt bikertjes tussen de 3 en 12 jaar voor een gave race waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Er wordt gereden in leeftijdscategorieën met bekers voor de winnaars (met aparte klassementen voor jongens en meisjes), medailles en goodybags voor alle deelnemers. Een leuk en actief randprogramma met springkussens, spellen, drankjes en hapjes, muziek en tractoren maken het een wielerfeest voor het hele gezin. Zien we je aan de start op zondag 10 september?!

Voor meer info over het Wieler Weekend Banholt zie: www.gravel-limburg.nl

Foto en Tekst: Visit Zuid- Limburg