Lezing over paddenstoelen, mysterieuze herfstschoonheden bij het Natuurhistorisch genootschap.

vliegenzwam Parkstad actueel

Op maandag 11 september verzorgt Mark Smeets van de Paddenstoelenstudiegroep Limburg voor het Natuurhistorisch Genootschap een lezing over het bijzondere rijk der paddenstoelen. Door de afgelopen natte augustus tieren de paddenstoelen in onze bossen en natuurgebieden welig. Ze schieten “als paddenstoelen” uit de grond. Paddenstoelen zijn mooi, ietwat mysterieus en hebben eigenlijk ieders aandacht.

Tijdens deze lezing legt Mark Smeets de focus niet op het herkennen van soorten, maar zal hij een globaal overzicht geven m.b.t. de studie van de paddenstoelen (ook wel mycologie genoemd). Allereerst zal hij een overzicht presenteren van het schimmelrijk en de hoofdgroepen die door (veld)mycologen bestudeerd worden. Daarna zal hij de verschillende vormgroepen de revue laten passeren. Verder gaat hij in op ecologie en “paddenstoelvriendelijk” natuurbeheer. Als laatste geeft hij tips voor personen die aan de slag willen gaan met deze fascinerende groep organismen.

Deze gratis toegankelijke lezing start op maandag 11 september om 20.00 uur in de zaal van het Sjevemethoes, Sint-Pieterstraat 3 te Kerkrade-Chevremont. Van harte welkom!

Foto en Tekst: IVN Kerkrade