KVC oranje

De eerste officiële krachtmeting voor derdeklasser KVC Oranje, een bekerduel tegen vierdeklasser FC Bemelen, eindigde in een 4-1 overwinning voor de ploeg uit Bleijerheide. Het was een verdiende zege die relatief eenvoudig gestalte kreeg.

Oorspronkelijk stond het duel geprogrammeerd voor komende zondag (3 september), op de accommodatie van FC Bemelen, Sportpark ‘De Sleutel’. Vanwege festiviteiten in het kerkdorp werd na onderling beraad besloten tot vervroeging én verplaatsing van de confrontatie. Zodoende kwam men terecht in Sportpark Bleijerheide.

Veel bekijks trok de ontmoeting niet, niet gek natuurlijk op zo’n doordeweekse avond. Zij die wel gekomen waren, ongeveer 50 getrouwen, kregen met name in de eerste helft een aardige pot voetbal voorgeschoteld, met KVC Oranje als bovenliggende partij.

KVC oranje

De eerste kans was voor Ben Vloeberghs. Uit een hoekschop van Ritch Vienerius vanaf rechts zag hij zijn kopbal echter naast de veste van gastenkeeper Theunissen gaan. Even later werd een kopbal van Sybe Nijdam van KVC Oranje -op aangeven van Niels Lanckohr-  door een verdediger van FC Bemelen van de lijn gehaald. Een doelpunt van oranje-wit kon niet uitblijven en kwam er halverwege de eerste helft. Ben Vloeberghs en Rich Vienerius waren de ‘aandeelhouders’. Vloegberghs leverde vanaf rechts een mooie voorzet af, Vienerius kopte kiezelhard de 1-0 achter Theunissen tegen de touwen.

Amper vijf minuten later was het opnieuw raak. Niels Lanckohr rukte rond de zestien vanaf rechts op richting het centrum en legde af op aanvoerder Martijn Sangen. De ervaren Sangen schoof de bal met zijn rechter via de binnenkant van de linker paal tegen het net: 2-0. Nog voor de rust werd het 3-0. Een fraaie steekpass van Mees Ruiters werd door Ben Vloeberghs op waarde geschat. Met zijn rechter vond goed acterende spits de rechter benedenhoek van het door Theunissen namens FC Bemelen verdedigde doel: 3-0.

Had FC Bemelen dan niets in te brengen in de eerste helft? Toch wel, de ploeg uit het Maasland, voetbalde bij tijd en wijle aardig mee en werd een enkele keer dreigend. Het gevaarlijkst was nog Jerom Jamin. Hij liet van zo’n 20 meter een afstandspegel van zijn rechter vertrekken. KVC-goalie Lars van der Weide keek aan de grond genageld toe hoe de bal net over de lat vloog.

Het tweede bedrijf was, bezien van uit KVC-optiek, van een beduidend minder gehalte. Het spel werd slordiger en FC Bemelen begon wat gevaarlijk te worden en kansen te krijgen. Eentje daarvan werd door Lars Koch in de rebound benut: 3-1. Even leek het erop of ploeg uit Bemelen terug in de wedstrijd kon komen. Maar schijn bedriegt, zo bleek ook nu weer eens. KVC Oranje, van trainer Gino Curfs, stelde orde op zaken. Ben Vloeberghs zorgde voor het spreekwoordelijke puntje op de i door met een intikker  de 4-1 te laten aantekenen.

KVC oranje

Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Luc Thissen uit Beek voor de laatste keer.

KVC Oranje ontvangt volgende week zondag klasgenoot Sporting Heerlen voor de beker, FC Bemelen gaat diezelfde dag (10 september) op bezoek bij vv Roosteren.

Tekst: Werner Nijssen

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie