Gemeenteraad Landgraaf viert Dag van de Democratie met diverse activiteiten

Gemeente Landgraaf

De gemeenteraad van Landgraaf viert vrijdag 15 september de Dag van de Democratie. De raad organiseert verschillende activiteiten en nodigt inwoners uit om hun stem te laten horen.

Aanstaande vrijdag staat ‘de Rauwelmoer’, een Landgraafse Klaagmuur, in het gemeentehuis. Inwoners worden uitgenodigd om hun klachten achter te laten, omdat achter elke klacht een verborgen wens schuilt voor positieve verandering. De raadsleden geloven dat klachten waardevolle kansen bieden voor verbetering. Zij willen inwoners de mogelijkheid geven om hun bezorgdheden te delen. De raad is daarnaast nieuwsgierig naar de ideeën en suggesties die inwoners hebben om Landgraaf nog beter te maken. Deze kunnen ook op de muur worden achtergelaten. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar het gemeentehuis te komen, kunnen digitaal van zich laten horen door hun idee, klacht of initiatief te sturen naarrauwelmoer@landgraaf.nl. De fysieke Rauwelmoer is toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Ook zullen enkele raadsleden aanwezig zijn tussen 11.00 en 13.00 uur en 15.00 en 17.00 uur. Zij gaan graag met inwoners in gesprek over burgerparticipatie.

Democracity: een leerzaam spel voor basisschoolleerlingen

Op de Dag van de Democratie komen basisschoolleerlingen het educatieve programma ‘Democracity’ spelen in de raadzaal. Tijdens Democracity moeten leerlingen samen een fictieve stad bouwen, de klas fungeert als gemeenteraad. Hierdoor leren de kinderen spelenderwijs hoe het lokale bestuur werkt. Na afloop van het programma krijgen de leerlingen de gelegenheid om in gesprek te gaan met enkele raadsleden. Leerlingen van groep acht van basisschool De Schatgraver zullen vrijdag plaatsnemen op de raadszetels. Het is de eerste school die het spel in Landgraaf komt spelen. De raad wil dat alle achtstegroepers in de gemeente de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met de lokale politiek. Alle basisscholen in Landgraaf ontvangen daarom dit jaar nog een uitnodiging om Democracity te komen spelen.

Foto en Tekst: Gemeente Landgraaf