Vlak voor wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de overleden 83-jarige oud-keeper Jan Jongbloed.

Roda JC heeft met 3-0 gewonnen van Telstar. De wedstrijd was amper begonnen toen Walid Ould-Chikh de openingstreffer maakte en zodoende Roda JC op voorsprong bracht tegen Telstar.

Foto: Peter Trompetter Fotografie

 

Foto: Peter Trompetter Fotografie
Foto: Peter Trompetter Fotografie
Foto: Peter Trompetter Fotografie
Foto: Peter Trompetter Fotografie
Foto: Peter Trompetter Fotografie

Het is de vierde Goal dat hij voor Roda JC maakte.  Emotioneel rende de speler van Marrokaanse afkomst naar de tribune en kuste het rouwband als eerbetoon voor de mensen in het rampgebied in Marokko. De Duitser Maximilian Schmid kon op een simpele wijze in de bal in het net knallen. Keeper Joey Houweling was te ver uit zijn goal gekomen. Invaller Arjen van der Heide bracht de spanning terug. Na zijn doelpunt gingen alle supporters in het stadion uit hun dak.   Volgende week vrijdag komt FC Den Bosch naar het Parkstad Stadion in Kerkrade. Zauner is een fanatiek mannetje. Zo fanatiek dat hij een gele kaart kreeg gepresenteerd van scheidsrechter Blank. Die was wel zo eerlijk om de agressieve Mitch Apau ook een gele kaart te geven. Daarna was de rust tussen beide spelers weer teruggekeerd en het werd weer fair play

Tekst: Peter Trompetter Fotografie

Foto: Peter Trompetter Fotografie