Eerste edititie van het Bòcheser Oktoberfest.

oktoberfest
In het Wijngracht 9 Sportcafé in Bocholtz vond op zaterdagavond voor de eerste keer een kleinschalig Oktoberfeest, ut “Bòcheser Oktoberfest plaats. Het oktoberfeest is een burgerintiatief, georganiseerd door de stichting van Jean van Horssen, Olaf Hodiamond en Ralf Sluijsmans.

oktoberfest
De organisatie had er alles aan gedaan om te zorgen dat  het Oktoberfeest zoveel mogelijk op een Beierse uitstraling leek. Er werd verzocht dat de bezoekers uitgedost in traditionele lederhosen en dirndls het Sportcafe kwamen bezoeken. Daar is massaal gehoor aan gegeven.

oktoberfest
Woordvoerder Jean van Horssen liet weten dat het in de eerste plaats betaalbaar moet zijn. In de entreeprijs was een t met broodje sauerkraut en een flinke bratwurst inbegrepen. De ordinal Oberkrain Sclawiner en Die Limburger Buben Freunden hebben voor een stemmingsvolle avond gezorgd. Meermaals liepen de gasten de polonaise. Het is de bedoeling om het Oktoberfeest een vervolg te geven. In ieder geval was deze editie meer dan geslaagd!

oktoberfest
Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie