16 september j.l. onderging op sportpark d’r Kaffeberg te Chèvremont een nieuw initiatief zijn vuurdoop. ‘Sjevemet leëft’ is een samenwerking tussen Chèvremontse verenigingen met als doel op een laagdrempelige wijze de diversiteit van het vrijetijdsaanbod in onze wijk over het voetlicht te brengen en op deze wijze ook te trachten nieuwe leden te werven. Alle verenigingen waren met een informatiestand aanwezig en hadden tevens een mooi programma samengesteld met de meest uiteenlopende activiteiten. Zo genoten bezoekers, jong en oud, bij prachtig weer van optredens van Sopraan Floor Bosman, stadsdichter Wim Heijmans, het Chèvremonts mannenkoor, het St. Petruskoor, Harmonie St. Philomena, waar ook de aanstormende jeugd hun talenten ten gehore mocht brengen, het muziekensemble WLVD en zelfs een spontaan optreden van chèvremonts volkszanger Herman Blauw.
Schutterij St. Michael was met zwaar geschut van de partij en gunde de bezoekers de mogelijkheid eens een schot te wagen en bij voetbalclub v.v. Chèvremont was diens trainer van het vlaggenschip voormalig Roda JC icoon René Trost van de partij om voor de kids een training te verzorgen. Bij  AKO akolietenvereniging, Kirchefes 2024, ’t Sjevemethoes & impuls kon men terecht voor informatie omtrent hun een grote verscheidenheid aan activiteiten. Neem daarbij dat er ook een carrousel en Luchtkussen voor de jongsten beschikbaar was, DJ Lefried voor een vrolijke noot zorgde en u zult begrijpen dat de mensen die op dit evenement waren afgekomen zich prima geamuseerd hebben.
Voorzitter Ben Paulissen was in ieder geval een tevreden man “Voor ons allen was dit een sprong in het diepe. Geen referentie, nog geen ervaring en bovendien veel concurrentie elders in de stad. Dan zie je desondanks de grote aantallen mensen en mag je zeer positieve reacties ontvangen. Dan veer je als organisatie op en ben je zeer zeker tevreden. Vele mensen en bedrijven hebben dit mogelijk gemaakt en zijn wij zeer erkentelijk en dankbaar voor het in ons geschonken vertrouwen, allen voorop Beleef Kerkrade, het leefbaarheidsfonds en Wethouder Alexander Geers.
Deze ouverture smaakt bij alle betrokkenen naar meer en ik weet zeker dat een mooie en jaarlijks terugkerende traditie geboren is want 16 september jongsleden is overduidelijk gebleken dat Sjevemet leëft!”.