Nieuw! Unieke multimediale expositie Kasteel Hoensbroek

kasteel hoensbroek

                                        Bezoekers ontgrendelen zelf lang bewaarde kasteelverhalen

De middeleeuwse geschiedenis van Kasteel Hoensbroek komt vanaf 14 oktober multimediaal tot leven in de nieuwste tour ‘Versleutelde Verhalen’. Een interactieve tour, waarin de kasteelbewoners uit de middeleeuwen bezoekers indrukwekkende verhalen vertellen in een vernieuwende tentoonstelling! Kasteelbezoekers krijgen een eigen sleutel om de interactieve tentoonstelling te activeren.

kasteel hoensbroek

Een beleving voor families én voor geschiedenisliefhebbers
Eeuwenoude wandelgangen, geheime kamers en verborgen schatten. Bezoekers gaan zelf op ontdekking in deze multimediatentoonstelling van formaat. Tijdens een bijzondere tijdreis ontdekken ze welke kleurrijke karakters het kasteel in de middeleeuwen bewoonden. Als de muren van Kasteel Hoensbroek konden spreken dan zouden ze deze verhalen vertellen.

“Bijzonder aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de niet eerder vrijgegeven verhalen over het kasteel maar ook de échte middeleeuwse vondsten die tentoongesteld worden. Een mooie stap om de geschiedenis van onze regio nog beter te vertellen aan het grote publiek.” Aldus Jordy Clemens, wethouder Cultuur en Erfgoed Gemeente Heerlen.

Een technische uitdaging
Versleutelde Verhalen is de nieuwe vaste tentoonstelling van Kasteel Hoensbroek. Deze vaste tentoonstelling presenteert de eerste periode waarin het kasteel werd bewoond door de adellijke familie Van Hoensbroek en zal in de toekomst worden uitgebreid met een aansluitende vaste tentoonstelling over de 17de – en 18de eeuw. Bijzonder is het formaat van de tentoonstelling – het is de grootste multimediale beleving die op dit moment in een Limburgs kasteel te zien is. De tour wordt aangeboden in 2 verschillende varianten – de familietour en de historische tour. Deze tours zijn beschikbaar in de talen Nederlands, Engels en Duits.

“De combinatie tussen techniek en het niet aantasten van het culturele erfgoed was een bijzondere uitdaging die we hebben overwonnen. De multimediale techniek past perfect in het kasteel waarbij het cultureel erfgoed behouden blijft. Dat is wat deze tentoonstelling een bijzonder geraffineerde presentatie maakt.” Aldus Hans Thuis, museumdirecteur.

Foto en Tekst: Kasteel Hoensbroek