Honorair Consulaat van de Republiek Litouwen

Opening van het Honorair Consulaat in Heerlen met de burgemeester van Heerlen, Roel Wever

Op 27 september komt de Litouwse staatsecretaris van economie en innovatie Ieva Valeškaitė samen met de diplomatieke delegatie uit Litouwen naar Limburg op uitnodiging van het honorair consul van Litouwen in Limburg Aloys Bruggeman RE RA om te komen tot samenwerken op het gebied van sustainability en circulariteit. De delegatie bestaat uit: Ieva Valeškaitė, staatsecretaris van economie en innovatie, Grėtė Lelė, adviseur van de minister van Economie en Innovatie, Erika Tauraitė – Kawai, PhD-adviseur, afdeling Industriebeleid, ministerie van Economie en Innovatie, Julijus Glebovas, Litouwse handelsattaché voor Nederland en Aloys Bruggeman RE RA, honorair consul van Litouwen.

 

Honorair Consulaat van de Republiek Litouwen
Het Honorair Consulaat

Als u geïnteresseerd bent om het bezoek bij te wonen of meer informatie te ontvangen, kunt u contact opnemen met:

Beata Bruggeman-Sekowska,

Central and Eastern Europe Center

www.communications-unlimited.nl

mail: Beata@communications-unlimited.nl

titel van het mail: Bezoek Litouwse Staatssecretaris in Limburg


Litouwen in het kort

Litouwen is een land in de Baltische regio van Europa. De hoofdstad is Vilnus. Vilnus, met 46% van het grondgebied als groene ruimte, is een van de schoonste en groenste steden in de EU. Litouwen is lid van de EU, de NAVO, Schengen, de VN en de OESO.

In 2020 stond het land op de 11e plaats op de Ease of Doing Business-index van de Wereldbank. De naam van Litouwen werd voor het eerst genoemd in de Annalen van Quedlinburg in het jaar 1009, mensen hadden het land bewoond van ongeveer 12 000-14 000 v. Chr.

Litouwen herwon in 1990 de onafhankelijkheid, na vijftig jaar Sovjetbezetting. In plaats van met geweren te vechten, kozen de Litouwers de vreedzame weg, en je zou zelfs kunnen zeggen dat ze hun vrijheid door zingen wonnen. Het keerpunt in de vreedzame protesten van de Litouwers was de Baltische Weg – een menselijke ketting van 2 miljoen mensen gevormd van Vilnius tot Tallinn op 23 augustus 1989.

Meer info over Litouwen

communications-unlimited

Honorair Consulaat van de Republiek Litouwen
Vilnius

Aloys Bruggeman RE RA

Aloys Bruggeman, RE RA is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Litouwen benoemd tot honorair consul van de Republiek Litouwen in het Koninkrijk der Nederlanden voor de regio Limburg. Hij vertegenwoordigt in deze rol de algemene, economische en culturele belangen van Litouwen en zijn burgers.

Het Honorair Consulaat voor de provincie Limburg is gevestigd in het centrum van Heerlen, en is daarmee de eerste diplomatieke post in de geschiedenis van de stad Heerlen.

Aloys Bruggeman kent de regio Midden- en Oost-Europa zeer goed en beschikt over een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Hij is ondernemer, uitvoerend lid van de raad van bestuur van de grootste organisatie van Nederland voor Vastgoedbeleggers. Daarnaast is hij universitair docent bij een post-master accountancy afdeling van Tilburg University.

Hij adviseert al meer dan 25 jaar grote spelers in binnen- en buitenland, waaronder World 5: IBM, KPMG, Price Waterhouse Coopers werkzaam op verschillende continenten. In de Verenigde Staten van Amerika heeft hij met zijn team op Manhattan in New York de wereldwijde investeringen van meer dan 400 miljard euro voor het grootste pensioenfonds ter wereld gecontroleerd.

Aloys Bruggeman heeft drie post-master diploma’s op het gebied van financiën en accountancy, ICT en strategische digitale marketing van de Vrije Universiteit in Amsterdam, Tilburg University en Maastricht School of Management.

Aloys Bruggeman is getrouwd met Beata Bruggeman-Sekowska, MA, een bekroonde internationale journalist, auteur en beëdigd vertaler. Ze hebben drie kinderen: Alexia, Victoria en Maximiliaan.

ereconsuls
garbes-konsulai

Foto en Tekst: Communications-Unlimited.nl Central and Eastern Europe Center