Burgemeester Petra Dassen feliciteerde 60-jarig echtpaar Jozef en Annie Senden-Brock

Diamanten paar - Jozef en Annie Senden-Brock

Het was op een dansavond in 1962 toen Jozef (beter bekend als Joep) Senden (81) met zijn neef het patronaat ’t Kolberge gebouw op Kaalheide bezocht. Zijn neef was de vriend van een zus van Annie. Vanaf het moment dat Joep kennismaakte met Annie zijn ze onafscheidelijk geworden. “Joep had het kapsel van de legendarische Elvis Presley. Die vetkuif stond hem geweldig. Ik was op slag verliefd”, vertelt Annie. Het was wederzijds, vervolgd Joep. Na een korte verkeringstijd en met de goedkeuring van zijn schoonmoeder mocht Joep met Annie Trouwen. Op 25 september 1963 gaven ze elkaar het jawoord. In 1964 werd zoon Frans geboren en in 1968 maakte José het gezin Senden compleet. Het diamanten echtpaar hebben drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Van 1956 tot 1969 was Joep Senden werkzaam als kolenhouwer in de pijlers van de Domaniale Mijn in Kerkrade. Daarna heeft hij 5 jaar op de borstelfabriek Dentex gewerkt. Maar Joep was in hart en nieren mijnwerker. In 1975 ging hij tot de sluiting in 1987 van de mijn in Waterschei aan de slag. En vervolgens een jaartje naar de mijn Winterslag in Genk. Tenslotte was hij 14 jaar in dienst bij de ZOL, het latere Licom.

Annie heeft ook vanaf haar 16e tot haar pensionering gewerkt. In de bakkerij, bij een pungelwasserij, bij de kinderwagenfabriek Caia en in wind en weer als krantenbezorger voor het Limburgs Dagblad en De Limburger.

Joep en Annie hebben samen genoten van mooie vakanties op diverse campingplaatsen en van de mooie kegelavonden. Zij genieten van de beleving in Kerkrade en bezoeken wekelijks de weekmarkt, waar ze vrienden en bekenden ontmoeten.

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie