Nederlands Kampioenschap Mountainbike zondag 8 oktober in Limburg Bart Brentjens Challenge weer toneel van kampioenschap

 fotograaf: Deswijzen Fotografie

Eijsden, oktober 2023 – De Bart Brentjens Challenge wordt zondag 8 oktober voor de 18e keer georganiseerd. De editie van 2023 wordt verreden als Nederlands Kampioenschap Mountainbike in de discipline Marathon. De start- en finishlijn wordt getrokken in het Zuid-Limburgse Eijsden en het parcours van 90 kilometer leidt de deelnemers door het Limburgse Heuvellandschap en de Belgische Voerstreek.

Bekende namen die in het verleden de Bart Brentjens Challenge op hun naam schreven zijn voormalig Olympisch kampioen en naamgever van het event Bart Brentjens, Lars Boom, Jasper Ockeloen, Annemiek van Vleuten en Laura Turpijn. In 2022 stonden Jumbo-Visma renner Pascal Eenkhoorn en Karen Brouwer op het hoogste schavot in Eijsden.

In totaal staan er zondag 8 oktober circa 1.000 mountainbikers aan de start, waarvan 300 deelnemers officieel deelnemen aan de marathonwedstrijd en strijden om de nationale driekleur. De overige 700 deelnemers rijden als niet-licentiehouder mee in de toertocht over hetzelfde parcours.

Het deelnemersveld is traditioneel een mengelmoes tussen mountainbikers en wegrenners. Op de voorlopige startlijst staan namen als Stijn Daemen, Gerben Mos en voormalig winnaars Hans Becking, Bas Peters en Pascal Eenkhoorn. Bij de vrouwen onder andere Rozanne Slik, Senna Feron en Teuntje Beekhuis.

De Provincie Limburg is dit jaar dé wielerprovincie wanneer het gaat om Nederlandse Kampioenschappen. Na onder andere de kampioenschappen wielrennen op de weg voor alle categorieën inclusief jeugd en de kampioenschapen mountainbike en gravel is het kampioenschap mountainbike marathon de laatste in de rij van vele kampioenschappen die in 2023 in Limburg verreden werden.

Fotograaf: Deswijzen Fotografie