Sporting Heerlen verspeelt ruime voorsprong in slordige wedstrijd

Maastricht – Nadat Sporting Heerlen vorige week in een enerverend duel vv Walram aan de kant zette volgde deze week vv Scharn. Uiteraard hoopte de Heerlense ploeg deze goede start een vervolg te geven. VV Scharn verloor op haar beurt vorige week in Gronsveld van SCG en had dus wat recht te zetten.

Sporting Heerlen op ruime voorsprong ondanks slordigheid

In de beginfase van het duel was vv Scharn sterker in de duels. Sporting Heerlen kwam zwak uit de kleedkamer en werd enigszins overlopen. Desondanks werd Sporting Heerlen na een ruime 10 minuten toch tot twee keer toe gevaarlijk via Tyrone Ploum. Zijn schoten leverden echter geen doelpunt op. Enkele minuten later kwam de ploeg uit Heerlen wel op voorsprong. Zaid Akachar werd strak ingespeeld in de vijandige zestien meter. Hij hield de bal vast en legde hem af op Diego Gommans die hem op zijn beurt knap via de binnenkant van de paal in de verre hoek schoot. Weer een paar minuten later verdubbelde diezelfde Diego Gommans de voorsprong voor Sporting Heerlen. Hij kopte ditmaal een corner vanaf de rechterkant tegen de touwen. De ploeg van trainer Gielkens speelde allesbehalve denderend voetbal, maar stond wel op voorsprong. Na 30 minuten gespeeld te hebben werd het allemaal zelfs nog mooier voor de Heerlenaren. Ditmaal was het Youp van Wijk die een corner vanaf rechts binnenkopte. Niet geheel onbelangrijk, deze werden allebei getrapt door Zaid Akachar wat dus betekende dat hij in het eerste halfuur goed was voor drie assists. Hierna kwam vv Scharn enkele keren dichtbij een aansluitingstreffer. Sporting Heerlen-doelman Mik Dohmen kon nog enkele keren redding brengen, maar werd 5 minuten voor de thee alsnog geklopt. Een bal vanaf rechts werd goed teruggelegd en binnen geknald in de linkerbovenhoek door Lars Cortenraede. Hij bepaalde de ruststand hiermee op 1-3.

Zwak Sporting Heerlen geeft voorsprong vlak voor tijd weg

In het begin van de tweede helft gebeurde er eigenlijk een hele tijd helemaal niks. Totdat Sporting Heerlen rond de 65ste minuut wat beter begon te voetballen en tot tweemaal toe gevaarlijk werd via Tyrone Ploum en Roy Wetzels. Deze kansen waren echter niet aan hun besteed en bleven onbenut. Hiermee bleef het geloof bij de thuisploeg op alsnog een resultaat natuurlijk hangen. Dit geloof werd alleen maar groter toen zij de 2-3 maakten een kwartier voor tijd. De Sporting Heerlen-defensie verwerkte een bal niet goed en Jelle Winkens was er als de kippen bij om de bal achter doelman Dohmen te knallen. Met nog een ruime 10 minuten op de klok rook vv Scharn bloed en raakte Sporting Heerlen in paniek. De ploeg uit Heerlen voetbalde totaal niet meer en was alle controle over de wedstrijd, die ze eigenlijk geen moment hebben gehad, volledig kwijt. Vv Scharn drong in deze fase flink aan en kwam enkele minuten voor tijd toch nog op gelijke hoogte. Een lange bal werd niet goed op waarde geschat door de Sporting Heerlen-verdediging, deze werd vervolgens knap vrijgemaakt en in de verre hoek geschoten door de thuisploeg. Zij bepaalde hiermee de eindstand op 3-3.

Hulsberg volgende halte voor Sporting Heerlen

Volgende week speelt Sporting Heerlen wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen SV Hulsberg. De ploeg van trainer Gielkens heeft na deze belabberde wedstrijd wat goed te maken en zal er dus op gebrand zijn om te winnen. Vv Scharn gaat volgende week op bezoek in Kerkrade bij KVC Oranje op jacht naar de eerste driepunter.

Door: Niek Crombach