Het verleden en de toekomst komen samen. Aldus een trotse burgemeester uit Oirsbeek tijdens het 10 jarig jubileum van het Repair café.

Foto: Lidia Carreno Photography

Vandaag op 7 oktober 2023 bestaat het  Repair café in Oirsbeek 10 jaar. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Het was een feestelijk dag in Oirsbeek. 35 vrijwilligers werken inmiddels bij het café waarvan er 28 actief mee repareren.  Met een passie voor het herstellen van gebruikte goederen zoals kleding, elektra, textiel, fietsen en nog veel meer. Vooral in deze tijd waarin het milieu erg centraal staat is er meer belangstelling gekomen voor deze repair-werkplaatsen. Goed voorbeeld doet volgen en daar zijn ze dan ook hartstikke trots op. Deze erkenning is meer dan verdiend.

Foto: Lidia Carreno Photography
Foto: Lidia Carreno Photography

De burgemeester en wethouder van Oirsbeek waren aanwezig en spraken de vrijwilligers met dank en trots toe.  Ook de Milieu-burgemeester was aanwezig. Tweedehands is niet verkeerd benadrukte zij nog een keer naar alle aanwezigen in haar speech. Vroeger dacht ik daar ook anders over maar bewustzijn over de natuur en aarde geeft je andere inzichten over behoeften. Thuis heeft zij haar eigen Repair café samen met haar man. Hij is ook harstikke handig!

 

 

Belangrijk weetje: maar liefst 75 procent van de binnengekomen goederen worden herstelt. Dat is een ontzettend hoog percentage in hergebruik.

Foto: Lidia Carreno Photography

 

 

 

Zoals burgemeester Erik Geurts zelf zei in zijn speech: Het verleden en heden worden hier samengebracht. “Back to the future”

Wil jij ook je spullen repareren? Volg dan het Repair Cafe Oirsbeek voor data en informatie.

Tekst en foto: Lidia Carreno