Afgelopen zondag 22 oktober stonden, behalve de amateurvoetbalwedstrijden in het kader van de districtsbeker, maar heel weinig amateur competitiewedstrijden op het programma. In de Derde klasse A betrof het de wedstrijd Leonidas-W tegen Heksenberg-NEC en in de vierde klasse C werden slechts een tweetal wedstrijden afgewerkt t.w. VV Born-SVM en Urmondia-HBC’09. Voor Heksenberg-NEC stond de uitwedstrijd tegen Leonidas-W op het voetbalmenu. Het betrof op deze druilerige zondagmiddag op Sportpark Wolder (Maastricht) de return. De return was verplaatst, i.v.m. het jubileumfeest van Heksenberg-NEC in maart 2024, omdat twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Leonidas-W al gespeeld was en door Heksenberg-NEC verdiend 3-1 werd gewonnen.

Uiteraard waren de mannen van trainer Kevin Nowacki vast van plan om de verleden week geleden 2-1 nederlaag tegen LHC (Eygelshoven) weg te spoelen en dus vlug te vergeten. Vol goede moet traden zij op Sportpark Wolder dan ook aan tegen Leonidas-W om de thuiszege ook bij deze uitwedstrijd te continueren. Maar, zoals in dergelijke situaties vaker het geval is, liep het echter anders. Niettemin was de eerste grote kans dan wel voor Heksenberg-NEC.  Bij een door het centrum doorgekopte bal kon Jasper Braad alleen op de keeper af maar deze werd op een geweldige wijze gestopt door de keeper. Vlak daarna werd bij een verre inworp van Leonidas de bal binnen het 16-metergebied doorgekopt en door Sebastiaan Cuypers binnengetikt 1-0 dus. Ondanks het feit dat de spelers hiervoor gewaarschuwd waren was men kennelijk niet wakker.

Na geklungel in de verdediging van Heksenberg-NEC werd in de 12e minuut al de 2-0 aangetekend door Maarten Neuhaus. Gevolg dat het wéér een zware middag zou worden. Vlak voor rust scoorde Jasper Braad toch nog de verdiende 2-1 maar het spelpeil was niet hoogstaand. Heksenberg-NEC had wel veel balbezit maar de kracht die Leonidas op de mat legde was voldoende om aan te geven dat ze zich goed hadden voorbereid op deze wedstrijd. Zij namen dus revanche van de met 3-1 verloren uitwedstrijd op Sportpark de Varenbeuk.

Al met al moet gewoon geconcludeerd worden dat, als teveel spelers hun eigen niveau niet halen, het dan logisch is dat je tegen dit soort tegenstanders te kort komt. Tot overmaat van ramp kreeg Heksenberg-NEC vlak voor tijd nog een strafschop vanwege een handsbal maar ook deze kans werd niet verzilverd en ging de gedachte onbewust uit van de gemiste strafschop van Weghorst in de interlandwedstrijd tegen Griekenland.  Enig lichtpuntje is dat men wel inzet heeft getoond maar dat het aantal doelrijpe kansen, met name in de tweede helft, té gering waren om aanspraak te maken op een overwinning.

Komende zondag 29 oktober is Walram uit Valkenburg te gast op Sportpark de Varenbeuk en zal, zeker met argusogen, gekeken worden of de mannen trainer Kevin Nowacki dan wel hun niveau zullen halen.