Vier goals en drie punten voor Sporting Heerlen in Maastricht

 

Door: Niek Crombach

 

Maastricht – In speelronde 5 in de 3de klasse A kruisten RKHSV en Sporting Heerlen de degens. Op Sportpark Intratuin Heugem werd er vanmiddag om 14:30 afgetrapt. Dit sportpark was vooralsnog een onneembare vesting, zo ondervonden Weltania en LHC al. Sporting Heerlen was dus gewaarschuwd. Zij verloren nog geen enkel uitduel en wilden dit ook vanmiddag graag zo houden.

 

Vroege voorsprong voor Heerlenaren

 

Sporting Heerlen begon, net als tegenstander RKHSV, niet eens goed aan de wedstrijd, maar ging na een klein kwartiertje toch aan de leiding. Een lange inworp van Roy Wetzels werd met het hoofd verlengd door Ali Abdullah Ali Salah, dit zorgde ervoor dat Luca Pelt vrij voor de keeper kwam en hij rondde dit buitenkansje bekwamen af. Weer ongeveer 15 minuten later verdubbelde de Heerlenaren de voorsprong. Sinterklaas kwam vroeg dit jaar in Maastricht, want Ali Abdullah Ali Salah kreeg de bal zomaar cadeau van de RKHSV verdediging. Hij schoot de bal vervolgens in de linkeronderhoek. Deze bal leek houdbaar, maar hij was doelman Bas Goessens toch te machtig. RKHSV beschikte over een flinke luchtmacht, maar veel verder dan wat dreigende situaties bij corners kwamen ze niet. Alle ballen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de Heerlense defensie. Dit zorgde voor een 0-2 ruststand.

 

 

 

Sporting Heerlen loopt uit in tweede bedrijf

 

Ook in de tweede helft was Sporting Heerlen de ietwat bovenliggende partij. Dit mondde dan ook gelijk uit in een mogelijkheid voor de ingevallen spits Amir Skraoui. Hij kopte een perfect aangesneden voorzet van Luca Pelt echter niet tussen de palen. Even later was diezelfde Amir Skraoui weer gevaarlijk, maar ook deze poging trof geen doel. Een behoorlijke knal vanaf een meter of 20 spatte uiteen op de deklat. Enkele minuten later was daar dan wel de 0-3. De eveneens ingevallen Makram Bouchaara kopte een voorzet van Amine Essalih met een fraaie boog binnen. RKHSV was eveneens even daarvoor gevaarlijk geweest met een kopbal, maar deze belandde in het verkeerde net, namelijk het vangnet. Enkele minuten voor tijd liep Sporting Heerlen nog verder uit naar 0-4. Roy Wetzels legde een bal op de rand van het zestien meter gebied klaar voor Diego Gommans, die de bal vervolgens met een knap schot achter doelman Bas Goessens schoot. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 0-4. Zo speelde Sporting Heerlen niet eens echt goed, maar won de ploeg toch met ruime cijfers.

 

Heerlense derby op komst

 

Volgende week staat er een heuse derby op het programma voor Sporting Heerlen. Stadsgenoot Heksenberg-NEC komt dan op bezoek op Sportpark Grasbroek. RKHSV gaat op bezoek in Hulsberg op jacht naar eerherstel.