Heksenberg-NEC pakt verdiend punt bij koploper Sporting Heerlen Inzet beidde teams toonaangevende factor

Heksenberg-NEC

Voor de wedstrijd van deze Heerlense derby waren de vaste supporters van, zowel thuisclub Sporting Heerlen als het bezoekende Heksenberg-NEC, het allemaal roerend eens. Zij lieten dan ook weten dat ze zeker blij zouden zijn met één punt. Een terechte redenatie. Beide teams kampten namelijk met meerdere blessures dus het was de vraag wie uiteindelijk het spel zou gaan maken.

Heksenberg-NEC
Het was geen hoogstaand voetbal op deze regenachtige middag hetgeen de spelers van Sporting Heerlen en Heksenberg-NEC ten tonele brachten. Een bijzonder lichtpunt, betreffende deze derby, was ongetwijfeld het gegeven dat de inzet de toonaangevende factor was.

Heksenberg-NEC
De mannen van Kevin Nowacki begonnen helaas weer met een zwakke start waarbij men na 15 min tegen een 2-0 achterstand aan keek dank zij doelpunten van Ali Abdulla AliSalah en via strafschop door Amir Skaroul. Maar gaandeweg de eerste helft kreeg men toch meer grip op de wedstrijd. Op het moment dat Jasper Braad de 2-1 aantekende kregen de mannen van Heksenberg-NEC meer vertrouwen.

Heksenberg-NEC

In de tweede helft ging Heksenberg-NEC op zoek naar de gelijkmaker zonder écht veel gevaar te stichten voor het doel van Sporting Heerlen. Totdat een mooie actie van Emircan Cepni voor het doel belandde en Cliff Pötgens de 2-2 met de kop aantekende. Qua veldspel en inzet meer dan terecht. Uiteindelijk waren beide teams tevreden en al met al was Heksenberg-NEC blij met een zeer verdienstelijke punt tegen de koploper.

Heksenberg-NEC

Volgende week zondag thuis tegen SV Hulsberg op Sportpark Varenbeuk en wie weet of de mannen van Kevin Nowacki deze stijgende lijn kunnen voortzetten.

Heksenberg-NEC

Wedstrijd actiefoto’s: Marcel van Oppen

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur: Callie Steijaert