Abijcross

Start van de recreantenloop tijdens de laatste Abdijcross.

De Abdijcross staat in het weekend van 20 en 21 januari voor de 58ste keer op het programma. Na het grote succes van de laatste editie dit jaar is zaterdag 20 januari om 13.00 uur de start van de Eurode Trail Runs over 10,5 km en 21 km. Het parcours van de korte trail gaat door het bosquet van Rolduc richting Berenbos en daarna naar de Carisborg en via de Berenbos weer terug naar Rolduc. Bij de 21 km wordt het parcours van de korte trail twee keer gelopen. De start en finish is telkens op het sportveld van Rolduc. De crossen voor pupillen van de Atletiekunie staan die zaterdagmiddag even na 13.00 uur op het programma.

De inschrijving voor deelname aan de Abdijcross is inmiddels geopend. De officiële inschrijving sluit 14 januari. Aanmelden kan via www.inschrijven.nl en is voor 1 januari iets goedkoper.    

Het wedstrijdprogramma op zondag 21 januari begint traditiegetrouw met de MOVARE Abdij-kidscrossen vanaf 9.30 uur. Daarna volgt om 10.45 uur de recreantenloop voor mannen en vrouwen over 5,2 km. Aansluitend zijn de jeugdlopen van de Atletiekunie.

De lange cross mannen over een afstand van 10.500 meter start om 13.30 uur, gevolgd door de lange cross vrouwen over 7400 meter. Tijdens deze twee lopen verschijnt de nationale top aan de start, aangevuld met enkele internationale lopers en loopsters. Met de korte cross voor mannen en vrouwen over 2600 meter wordt de Abdijcross om 15.45 uur afgesloten.  Elke deelnemer aan deze Abdijcross ontvangt na de finish een herinneringsmedaille. De cross maakt deel uit van de Nationale Cross Country Series. Na-inschrijven op de wedstrijddag is nog beperkt mogelijk tot een half uur voor de start van het onderdeel. Deelnemers die hun e-mailadres invullen krijgen een dag na het evenement per e-mail een magazine met een persoonlijke foto, uitslagen en sfeerfoto’s gemaild. Voor alle informatie over de Abdijcross en de Eurode Trail Runs kijk op de website www.abdijcross.nl. Het secretariaat is op de wedstrijddagen gevestigd in de aula Minor te Rolduc. Bezoekers aan dit crossevenement hebben vrij entree.

Naast deze twee wedstrijddagen vinden op vrijdag 19 januari overdag in de nabijheid van het Flexiforum in Kerkrade, in het kader van het Abdijcross-evenement, crosswedstrijden plaats voor jongens en meisjes met een beperking. Deze wedstrijden zijn omgedoopt tot het Wim Sangen memoriam event.

Foto en Tekst: Abdijcross Kerkrade