Tante en neef als prinses Cheyenne en jeugdprins Angelo grote verrassing bij jubilerende C.V. De Beeren

Cv de Beeren

Zoals redactie ParkstadActueel op 16 november jl.in haar voorartikel, betreffende carnavalsvereniging De Beeren uit de wijk Beersdal-Heerlen, al aan had gegeven bestaat deze heel actieve en sympathieke carnavalsvereniging dit seizoen 2023-2024 maar liefst 6 x 11 jaar. Hiervoor droegen zij ook zorg voor een passend en terecht motto te weten: “66 Joar van en veur de Beersdal”. Uiteraard kon de jubilerende vereniging niet ontkomen om aan hun 66 jarige carnavalsstatus ook zorg te dragen voor aansprekende, zoals het zo mooi heet, Doorluchtige Hoogheden.

Natuurlijk blijft het als vanouds bij C.V. De Beeren tot op het laatste moment geheim of er dan sprake is van een prins, prinses of prinsenpaar met als toevoeging ook nog een jeugdprins en/of jeugdprinses. Omdat deze materie, eigenlijk ieder jaar, slechts in kleine kring bekend is was het voor alle aanwezige carnavalisten en sympathisanten van de jubilerende C.V. De Beeren doodgewoon wachten op het moment suprême dat de sluier van geheimzinnigheid opgeheven werd. Zo ook dus afgelopen vrijdag 17 november jl. in narrentempel Buurthuis Beersdal gelegen aan de Maasstraat Beersdal. 

In een onvervalste carnavalsambiance, in aanwezigheid van veel pur sang carnavalsvierders en bevriende carnavalsverenigingen werd het, o.l.v. president Wiel Laurens, een sprankelend en gezellige jubileumproclamatie waarbij berengezelligheid hoog in het vaandel stond. Maar het absolute hoogtepunt vormde uiteraard de uitroeping van de nieuwe jubileumheersers. Maar voor het zover was werd de spanning langzaam opgevoerd en “beet” zanger Joy Blijdenstein om 20.11 uur de spits af, ook een beetje gezien als dankjewel voor aftredende prinses Johanna 1 (Laurens) en jeugdprins Brandon 1e (Laurens). Zij mochten veel dankjewel woorden ontvangen voor de wijze waarop zij het afgelopen jaar meer als fantastisch hadden ingevuld. Dit zeker tot tevredenheid en trots van president Wiel Laurens. Hij is immers de echtgenoot en vader van aftredende prinses Johanna en jeugdprins Brandon.

Cv de Beeren

Nog voordat de nieuwe jubileumheersers zich zouden presenteren bracht zanger Patrick Pesch de nodige stemming in de narrentempel. Tijdens zijn optreden kwam de groep “Phoenix4Kids” naar binnen. Dit was uiteraard met voorberaden gedaan, want zij brachten  de jubileum Prinses en de jubileum jeugdprins naar binnen. De verrassing was geslaagd want de nieuwe prinses bleek Cheyenne Zoetbrood te zijn en de nieuwe jeugdprins luistert naar de naam Angelo. Nadat zanger Patrick Pesch, onder de nodige applaus en dankjewel, zijn optreden beëindigde werden de nieuwe Doorluchtige Hoogheden officieel geïnstalleerd en geproclameerd als jubileum prinses Cheyenne 1e en jubileum jeugdprins Angelo 1e  Jubileumprinses Cheyenne  Zoetbrood  is 22 jaar en is kapster.

Momenteel werkt ze bij Mc Donalds in Centrum Heerlen en is lid van Phoenix4kids. Dus was de link met de presentatie van Cheyenne als nieuwe jubileumprinses zeer verklaarbaar. Saillant detail is ongetwijfeld het gegeven dat zij precies 11 jaar geleden werd uitgeroepen als jubileum jeugdprinses en was er toen ook een optreden van Patrick Pesch. Toen zei ze zelfs: over 11 jaar wordt ik grote jubileum prinses”. Nu 2023 en 11 jaar later wordt ze eveneens tijdens een optreden van Patrick Pesch uitgeroepen tot nieuwe jubileum prinses bij C.V. De Beeren. Voor Cheyenne 1e met haar ouders, zus en zwager als lid van de C.V. De Beeren is het carnaval vieren bij haar meer als bekend.

Nieuwe jubileum jeugdprins Angelo Smeets is het neefje van Cheyenne. Hoe treffend kan het zijn? Hij is 8 jaar en zit op de Basisschool Schakel. Zijn hobby is voetballen als keeper  bij Groene Ster, gamen  en uiteraard carnaval vieren. Vader, moeder opa, oma en tante zijn ook betrokken bij de jubilerende C.V. De Beeren, Terechte vraag: van wie zou hij carnaval vieren geleerd hebben? Is dus niet zo moeilijk te raden.

Na de ceremonie omtrent de installatie/proclamatie was het in de narrentempel nog lang gezellig. Zeker ook met de optredens van de zangartiesten Danny Pouwels en Marleen Rutten. Kortom, het was een zeer geslaagde jubileumavond en zal komende vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november een groot driedaags vervolg krijgen met o.a. receptie en huldiging jubilarissen. Redactie ParkstadActueel zal dientengevolge dan ook een dezer dagen hier weer aandacht aan zal geven. Want 6 x 11 jaar bestaan is toch een bijzondere gebeurtenis.

Foto’s: C.V. De Beeren

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert