Burgemeester Petra Dassen verrast diamanten echtpaar Koken – Radermacher met huisbezoek

Koken- Rademacher

Diamanten echtpaar Paul Koken - Chris(tina) Radermacher

Het was op een avond in het weekend van 1957 toen Paul Koken (87) oogcontact kreeg met Chris(tina) Radermacher. Paul nodigde haar uit om te dansen en werd op slag verliefd op zijn huidige vrouw. Ook Chris kreeg vanaf het moment, dat ze met Paul in gesprek kwam, een goed gevoel een klok te hebben. Op 20 november 1963 werd voor de wet getrouwd en op 12 september 1964 voor de kerk. In 1972 werd dochter Tanja geboren. Ze kregen twee mooie kleindochters.

Paul was schoolleraar lichamelijke opvoeding en gaf biologielessen op de LEAO en de Mavo Heydendaal. Daarnaast had hij de zwarte judoband en was oprichter van judoclub Internos, die Paul in 1957 heeft opgericht. Ook was hij de oprichter van wandelclub Jagermeister en fietsclub 50 plus.

Chris(tina) heeft tot aan het huwelijk gewerkt bij het AMF (Algemeen Mijnwerkers Fonds).  Ze had een grote passie voor kegelen en wandelen. Samen met Paul heeft ze ooit alle 26 etappes van de langeafstandswandeling  het Pieterspad gelopen.  Het sportief onderlegd echtpaar liet weten dat sporten tot de verleden tijd behoord. Zij plukken de dag en genieten van het maken van grote legpuzzels.

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie