C.V. Heks’n jäger Heerlen-Noord kozen Marion als nieuwe prinses Saillant detail: prinses Marion 1e is geboren op carnavalszondag 1962

Cv. Heksenjager

Café de Braadharing, gelegen aan de Anjelierstraat in Nieuw Einde/Vrieheide Heerlen-Noord, is met verve de thuishaven van de in deze regio bekend zijnde carnavalsvereniging Heks’n jäger. Genoemde vereniging heeft, in haar vijf jarig bestaan, de meer als juiste carnavalsinstelling geprofileerd. Dit tot grote tevredenheid van eenieder die deze carnavalisten een warm hart toedragen. Viering van carnaval in optie maar forma dus.

Dit kwam op  vrijdag 17 november jl. dan ook duidelijk naar voren. In een stampvol stam Café de Braadharing hielden zij dan ook een top gezellige proclamatieavond. Uiteraard moest eerst afscheid genomen worden van nog regerend zijnde Prins Robbie 1e en Prinses Rosana 1e. Natuurlijk met weemoed omgeven gaven ze niettemin zelf aan een geweldig seizoen beleefd te hebben met als hoogtepunt met hun wagen in de optocht van Groeët Ghen Heij. Met een lach en ook heel wat tranen, maar vooral veel dank, heeft de vereniging hun aftredende prins en prinses hun waardigheden weer moeten innemen als teken zijnde dat hun seizoen echt afgelopen was. 

Rond de klok van 21.00 uur werd de muziek gestart. Om iedereen op verkeerde voet te zetten had nieuwe hooglustigheid voor het Formule 1 thema gekozen met een “knipoog naar Max Verstappen”. Na het aftellen sprong daar vanuit het donker nieuwe Prinses Marion 1e tevoorschijn.

Prinses Marion 1e ( van Deijck-Francken) is al 41 jaar getrouwd met Winston. Ze is geboren op carnavalszondag 1962 en dus is de vastenloavend er met de paplepel in gegoten. Ze is moeder van René, Marlies en John. Maar ook oma van kleindochter Felicia en kleinzoon Lorenzo. Prinses Marion 1e is overigens elke woensdag in de Braadharing te vinden voor een uurtje Zumba met als leukste gedeelte de Afterzumba. Ze leest graag en houd wel van een feestje. Prinses Marion 1e is het trouwste lid van C.V. Heks’n jäger. In het vijfjarig bestaan van de vereniging heeft ze maar 1 activiteit gemist.

Optredens van diverse artiesten zoals Toujour en Erwin maakte de avond compleet. De Heks’n jäger bedanken alle verenigingen die bij hun proclamatie waren. Dit heeft er in grote mate mede bijgedragen dat de avond voor Prinses Marion 1e en alle aanwezigen onvergetelijk is geweest. De Heks’n jäger nodigen iedereen uit om op vrijdag 5 januari 2024 Prinses Marion 1e te komen feliciteren op haar receptie in stamlokaal Café de Braadharing. Ook deze avond belooft weer een feestje te worden.

Foto: C.V. d Heks’n jäger

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert