Verdiende uit-overwinning van Heksenberg-NEC met 1-2

Heksenberg

Dat het roer om moest daar was iedereen binnen Heksenberg-NEC het over eens. Stevig door trainen en de neuzen naar een kant op krijgen waren de ingrediënten die afgelopen week de boventoon voerden bij de mannen van Kevin Nowacki. En zie, het wierp uiteindelijk zijn vruchten af en nog wel in de uitwedstrijd in Gulpen. Ondanks enkele geblesseerden werd duidelijk dat deze selectie zich ervan bewust was dat alles beter moest. Voetballen kunnen ze, maar er zijn momenten dat er ook geknokt moet worden. En dat was in deze wedstrijd goed te merken.

Ondanks een groot veldoverwicht kwam men wéér knullig op een 1-0 achterstand gescoord door FC Gulpenspeler Lars Reck. Heksenberg-NEC was hierdoor niet écht van onder de indruk. Sterker nog, ze verhoogde het tempo en zette behoorlijk druk op de defensie van    FC Gulpen. Dit resulteerde uiteindelijk in een meer dan terechte 1-1 via Jeraysel Blijden die als “stoorzender” constant de druk op de verdediging van FC Gulpen in een rebound kon scoren.

Heksenberg-NEC had daarna het heft helemaal in handen en kon de wedstrijd al vroegtijdig, zoals het zo mooi heet, ” op slot” gooien. Maar helaas verzuimde ze weer om dit in doelpunten uit te drukken. Meerdere kansen werden echter weer om zeep geholpen maar Heksenberg-NEC stond als een team op het veld daar in Gulpen. Toch wist Heksenberg-NEC een mooie aanval op de grasmat te “lanceren”. Emircan Cepni werd in positie gezet en de 1-2 was, tot vreugde van Heksenberg-NEC en hun meegereisde supporters, een feit. Iedereen, dat was zeker te omschrijven als een pluspunt, het over eens dat de overwinning zeer verdiend was.

De ploeg heeft nu 11 punten uit 9 wedstrijden. Evenveel als SV Hulsberg, Bunde, Weltania, Scharn en Leonidas-W. Alleen de gespeelde wedstrijden verschillen onderling. Zondag 26 november speelt Heksenberg-NEC de laatste thuiswedstrijd op Sportpark De Varenbeuk van 2023. De tegenstander is dan: het Maastrichtse RKHSV. Zij hebben 10 punten uit 8 wedstrijden. De thuisclub zal dan zien of het team hetzelfde op de mat kan leggen als afgelopen zondag tegen FC Gulpen. Insteek uiteraard om zorg te dragen dat de 3 punten in Heerlen-Noord blijven. Een prima opgave voor de mannen van Kevin Nowacki toch?

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert