Roda JC

De derby Roda JC contra MVV had veel weg van een gemiddelde amateurwedstrijd. Na het optrekken van een enorme geelgekleurde rook begon Roda JC overtuigend met de wedstrijd.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten van start gegaan toen Walid Ould-Chikh een dijk van een kans kreeg. Roda JC kroop ook meermaals door het oog van zijn tegenstaander. MVV deed niet onder voor Roda JC. Ze waren beiden gewaagd aan elkaar en voetbalden beneden peil. De Duitser Maximilian Schmid en Enrique Zauner zaten niet goed in de wedstrijd. Het leek erop dat het tempo waarop MVV speelde te hoog was voor beiden eerst veelbelovende spitsen. Invaller, de Turkse voetballer Güclü kreeg de kans van zijn leven, maar kon dat helaas niet waarmaken. Daarna was de spanning om te snijden.

De laatste minuten tikten weg, maar toen wisselspeler Lennerd Daneels net buiten de zestien meter de bal voor zijn voet kreeg poeierde hij de bal keihard in het doel schoot van de overigens goede, maar machteloze  doelman Romain Matthys. Het stadion ontplofte en er hing een sfeer alsof Roda JC landskampioen was geworden. Het gepeupel onder de MVV supporters in het uitvak lieten zich van hun slechte kant zien en vernielden stoeltjes en wc potten. Trainer Maurice Verberne was zichtbaar aangeslagen en toonde zich een slechte verliezer. Het duurde wel uren eer de trouwe bezoekers van Roda JC huiswaarts mochten keren. By the way: de grootste Roda supporter Frans Timmermans was de grote afwezige. De pers was tevergeefs op zoek naar hem. Maar dat allemaal terzijde: Roda JC heeft weer drie punten in de pocket.

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie