Sinterklaas brengt uiteraard ook weer een bezoek in Heerlerheide Kinderen zijn woensdag 29 november van harte welkom

Sinterklaas

Wie de Sintgeschiedenis nog niet zou kennen in het kort even aandacht hiervoor. De naam Sinterklaas of Sint-Nicolaas komt oorspronkelijk van Nicolaas van Myra (in Turkije), die later werd heilig verklaard. Ook het Sinterklaasfeest kent een aantal gebruiken die hun oorsprong bij Nicolaas van Myra vinden. Zoals o.m. beschermheilige van kinderen en strooien met pepernoten. Sinterklaas brengt uiteraard ook weer een bezoek in Heerlerheide. En hoe? Dat wordt evenals voorgaande jaren wederom heel bijzonder. De winkeliersvereniging Heerlerheide (BIZ) is druk doende geweest om er voor de kinderen een geweldig Sinterklaasfeest van te maken. Het gaat weer een bloedstollend avontuurlijk Sinterklaasevent worden, zo verneemt ParkstadActueel van de organisatie.

Sinterklaas

Nadat de goedheiligman onlangs met zijn pietermannen, vanuit het warme Spanje zijn residentie heeft verlaten en vervolgens heeft aangemeerd in het (toch wel kouder en natter) kikkerlandje Nederland klinkt dan ook steeds vaker de yell: hij komt, hij komt, hij komt die goede Sint’. Komende woensdag 29 november is het dan ook weer zover dat alle kinderen van harte welkom zijn. Vanaf 13.00 uur wordt gestart met een ludieke Pieten speurtocht in het Winkelcentrum van Heerlerheide. Bij de Pieten: Barber Piet, Smul Piet, Gebakjes Piet, (P)-Klus Piet. Sam’s Piet en Pony Pieten zijn stempels verkrijgbaar voor het opbrengen van de eerder verkregen stempelkaart. Een volle stempelkaart geeft immers toegang tot de Sinterklaasshow welke om 15.00 uur welke  zal plaats vinden het Cultureel Centrum Corneliushuis. Kortom. Het wordt weer een gezellig en top kinderfeest  in Heerlerheide.   

Foto/flyers: Winkeliersvereniging Heerlerheide (BIZ)

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert