Sporting Heerlen wint overtuigend in eigen huis tegen FC Hoensbroek

Op een ijskoude zondagmiddag in december stonden Sporting Heerlen en FC Hoensbroek tegenover elkaar in de 3de klasse A. Koploper Sporting Heerlen is al het hele seizoen ongeslagen en de ploeg van trainer Remo Gielkens wilde natuurlijk ook in de wedstrijd tegen FC Hoensbroek niet verliezen. Nummer twee op de ranglijst vv Walram, dat volgt op vier punten, is eveneens goed in vorm en dus kon de Heerlense formatie zich geen misstap permitteren. 

Sporting Heerlen met voorsprong de rust in

Sporting Heerlen begon niet heel overtuigend aan het duel met FC Hoensbroek. Er werden op het middenveld veel duels verloren en het balbezit was in de beginfase veelal voor FC Hoensbroek. Deze fase duurde echter niet lang, want na 20 minuten gespeeld te hebben zette Amir Skraoui de 1-0 voor Sporting Heerlen op het scorebord. Een goede strakke voorzet van Makram Bouchaara werd door hem van dichtbij binnengekopt. Enkele minuten later werd FC Hoensbroek in de omschakeling ook gevaarlijk. Een goede lange bal van achteruit werd door de defensie van de thuisploeg niet goed op waarde geschat. De hierop volgende poging van FC Hoensbroek verdween echter niet tussen de palen. Sporting Heerlen verdubbelde vervolgens na een halfuur gespeeld te hebben de voorsprong. Vanmiddag was sinterklaas voor even op bezoek in Heerlen. Hij gaf namens FC Hoensbroek een cadeautje aan Ali Abdulah Ali Salah en hij pakte deze maar al te graag uit. Hij kreeg de bal zo in de voeten gespeeld van de Hoensbroekse defensie, speelde hierna zijn man uit en plaatste de bal bekeken in de verre hoek. Sporting Heerlen verzuimde hierna de voorsprong nog verder uit te breiden voor de rust. Dit betekende een ruststand van 2-0. 

Sporting Heerlen loopt verder uit in tweede helft

Sporting Heerlen kwam scherper uit de kleedkamer dan FC Hoensbroek en liep na vijf minuten gespeeld te hebben al uit naar 3-0. Een goede actie van Ali Abdullah Ali Salah aan de linkerkant werd door Amir Skraoui van dichtbij verzilverd. Hij maakte zijn tweede doelpunt van de middag en besliste hiermee de wedstrijd. De wedstrijd bloedde hierna, mede door de winterse weersomstandigheden, enigszins dood. Het verzorgde voetbal was er grotendeels wel vanaf en echt grote uitgespeelde mogelijkheden werden er aan beide kanten niet meer gecreëerd. Tien minuten voor tijd deed Makram Bouchaara ook nog een duit in het zakje. Hij speelde op de rechterflank zijn mannetje uit en krulde de bal fraai in de linkerbovenhoek. Met zijn goal bepaalde hij de eindstand op 4-0. 

Stadsderby als laatste competitiewedstrijd in 2023

Sporting Heerlen gaat volgende week op bezoek bij stadsgenoot Weltania in de laatste competitiewedstrijd van 2023. Zij verloren vandaag met 2-0 van vv Walram en zullen er dus op gebrand zijn om deze schade te herstellen. FC Hoensbroek krijgt op haar beurt SV Hulsberg op bezoek.

 Tekst: Niek Crombach
Foto: