Heksenberg-NEC kan maar niet overtuigen op 3 december in Maastricht. Dus geen vervroegd St Nicolaas overwinningscadeau

Heksenberg NEC

Vol goede moed en het nodige zelf vertrouwen reisde het 1e team van Heksenberg-NEC en uiteraard onder leiding van o.l.v. trainer Kevin Nowacki af naar Limburgs hoofdstad Maastricht. Op het programma stond immers de uitwedstrijd tegen het team van voetbalvereniging Scharn. Dit uiteraard met de intentie om op deze koude zondagmiddag 3 december de hoognodige drie winstpunten mee terug te nemen naar Heerlen-Noord. Wat zou het toch mooi zijn om, enkele dagen voor de St Nicolaas pakjesavond op dinsdag 5 december, in de gunstige zin van het woord de overwinning te kunnen koesteren. 

Maar helaas het mocht niet zo zijn. In plaats van een St Nicolaas overwinningscadeau moest het team van Kevin Nowacki eigenlijk in de spreekwoordelijke zak en roe van de pieterman. Maar eerlijk is eerlijk als, zowel St Nicolaas als piet, in ogenschouw nemen dat Heksenberg-NEC helaas moest aantreden met een gehavend team. Dientengevolge konden zij helaas  geen slag slaan in de strijd voor de hoognodige punten. Dat de rust met de dubbelblanke cijfers 0-0 inging gaf overduidelijk aan dat, zowel thuisclub Scharn, als het bezoekende Heksenberg-NEC een zwakke voetbalvertoning op de grasmat zette. M.a.w. in de heersende ijzige kou was het spel van de twee teams zeker niet hartverwarmend en voor de supporters eigenlijk ook geen uitnodiging om langs de lijn genoemde zwakke verrichtingen gade te gaan slaan.

Heksenberg NEC

Heksenberg-NEC trad in de tweede helft aan met twee nieuwe buitenspelers. Dylano v Zundert en Jeraisel Blijden werden vervangen door Boyd Joosten en Emirca Cepny. De eerste goede kans was met een combinatie voor Sam van Dijk maar hij schoot, helemaal vrij voor de keeper, hoog over. Bij een van de zeldzame uitbraken van Scharn ging de Heksenberg-NEC vleugelverdediger onder de bal door en Scharn kon door Lars Cortenraede in de rebound de bal simpel intikken 1-0. Een onnodig tegen doelpunt Op dat moment werd het héél onrustig binnen het team van Kevin Nowacki en hij ging met de inbreng van Brian Schachtschneider en Celestin Lux proberen de druk te verhogen.                                                              

Helaas zag de scheidsrechter een door niemand geziene overtreding van Collin v Eijk en gaf een vrije trap op de rand van het 16-metergebied. Deze buitenkans werd door Scharnspeler Mick Puts omgezet in een 2-0 voorsprong en Heksenberg-NEC was niet meer in staat om dit recht te trekken. Integendeel zelfs, want Scharn voerde de score naar 3-0 dank zij  Finn Lagerwei welke score ook de einduitslag was. Nu zit het team in de hoek waar de klappen vallen en er zal iets moeten gebeuren om dit weer recht te trekken want ook Scharn was niet zo best maar Heksenberg-NEC ook niet beter. Helaas. Dus Heksenberg-NEC keerde met lege handen en dus  geen gehoopt St Nicolaas cadeau huiswaarts. Hopelijk gaat het zondag 10 december, uit naar Bunde, weer crescendo omhoog voor het team van Kevin Nowacki.                                                  

Foto’s: Heksenberg-NEC

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert