Kasteel Hoensbroek

Op zaterdag 16 december wordt tijdens het evenement Kerst in Kasteel Hoensbroek de fototentoonstelling Parels van Hoensbroek geopend. Het is een samenwerking tussen het Nationaal Programma Heerlen-Noord, Heemkundevereniging Hoensbroek en LGOG Kring Parkstad. 

Bewoners van Hoensbroek vertellen hun verhaal aan de hand van een historische foto. De fototentoonstelling onthult hiermee bijzondere plekken, markante personen en de verhalen die hen verbinden. Van een mijnwerkers kleinzoon tot de oudste bewoner van Terschuren en van een basisschoolleerling tot een oud-inwoner van De Slak. De foto’s vormen een parelketting van geschiedenis en verhalen die Hoensbroek in de schijnwerpers plaatst.

Officiële Opening

Datum: Zaterdag 16 december 2023 (tijdens Kerst in Kasteel Hoensbroek)

Tijd: 14.30 uur

Locatie: Kasteel Hoensbroek, Kleine Remijs

De hoofdrolspelers van “Parels van Hoensbroek” zijn uitgenodigd om de opening bij te wonen, vergezeld door familie en vrienden.

Bezoekers kunnen zich via deze link aanmelden voor Kerst in Kasteel Hoensbroek

Foto en Tekst: NPHLN