Klooster Wittem

Op Eerste Kerstdag, 25 december, om 9.00 uur is in Scala – de ontmoetingsruimte van Klooster Wittem –  weer een Herdertjesviering: een feestelijke kerstviering waarin kinderen kunnen meespelen in het kerstverhaal.

Ze kunnen verkleed als herder, Jozef of Maria, een engeltje of een koning naar de kerk komen. Maar er zijn ook verkleedkleren beschikbaar zodat ze zich ter plekke nog kunnen verkleden.

Na het kerstverhaal, tijdens de voorbede, kunnen alle kinderen een kaarsje aansteken. En aan het slot van de viering wordt samen muziek gemaakt met tamboerijnen, trommels en triangels. Uw (klein)kinderen ontdekken zo spelenderwijs de inhoud van het kerstfeest.

Uiteraard bent u ook welkom in de andere kerstvieringen op kerstavond, eerste en tweede kerstdag, bijvoorbeeld de viering van kerstavond, 24 december, 19.00 uur, waar popkoor Galou uit Gulpen zingt. Aanvangstijden van de andere vieringen vindt u op de website van het klooster, www.kloosterwittem.nl.

Foto en Tekst: Klooster Wittem