92-jarige Jan Terlouw reist opnieuw af naar Heerlen voor de tweede editie van de ‘Jan Terlouw Verhalenprijs’

NHPLN

kinderboekenschrijver Jan Terlouw

De gerenommeerde kinderboekenschrijver Jan Terlouw zal opnieuw de reis van Twello naar Heerlen maken om de tweede editie van de ‘Jan Terlouw Verhalenprijs’ bij te wonen. Dit jaar vindt de bekendmaking van de winnaars plaats op zaterdag 16 december, tijdens het evenement ‘Kerst in Kasteel Hoensbroek’, het gratis kerstfeest georganiseerd door het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN).

De Jan Terlouw Verhalenprijs is een gezamenlijk initiatief van NPHLN en SCHUNCK. Deze wedstrijd stimuleert leerlingen niet alleen om meer te lezen, maar ook om hun creativiteit in het schrijven te ontwikkelen.

In tegenstelling tot vorig jaar, waar de wedstrijd alleen in Heerlen-Noord plaatsvond, doen dit jaar alle scholen in Heerlen mee. De wedstrijd is opgedeeld in drie categorieën: groep 7 & 8 van het basisonderwijs, leerjaar 1 & 2 van het VMBO en  leerjaar 1 & 2 van HAVO/VWO. In totaal deden er 107 klassen mee aan de wedstrijd, in totaal zo’n 2.500 leerlingen. Om hen op weg te helpen, hebben alle deelnemers een gratis workshop ‘creatief schrijven’ ontvangen.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag om 15.30 uur in de gehoorzaal van Kasteel Hoensbroek en duurt ongeveer een uur. De presentatie wordt verzorgd door de bekende schrijfster Marcia Luyten, bekend van onder andere het boek ‘Het Geluk van Limburg’. Het openingswoord zal worden gegeven door Gouverneur Emile Roemer.

Het volledige programma van ‘Kerst in Kasteel Hoensbroek’ is beschikbaar op www.heerlen-noord.nl. Bezoek de website om je gratis aan te melden voor ‘Kerst in Kasteel Hoensbroek’.

Foto en Tekst: NPHLN