Adriane Keulen oud wethouder en thans raadslid Heerlen aan het woord

Parkstad Actueel

Nu het jaar 2023 op zijn einde loopt heeft de hfd/eindredacteur  van ParkstadActueel gemeend om nu een artikel en column, te plaatsen betreffende Adriane Keulen. En tegemoet te komen aan een daartoe eerder gemaakte afspraak. Deze afspraak hield in dat Adriane Keulen, op verzoek, ook voor ParkstadActueel op gezette tijden een artikel/column zou schrijven. Zoals bekend was Adriane Keulen jaren wethouder in de gemeente Heerlen en momenteel nog steeds met veel verve raadslid voor de Ouderen Partij Heerlen.                        In deze eerste versie een intro betreffende de huidige werkzaamheden van Adriane Keulen en een column met de waarheidsgetrouwe titel: druk, druk, druk.

Adriane Keulen was overigens al vanaf 9 januari 2023 op ad interim basis bestuurder bij Delphinium Zorg. De raad van Commissarissen van Delphinium Wonen, Welzijn & Zorg voor ouderen heeft per 1 juli 2023 jl. mevrouw Adriane Keulen benoemd als nieuwe directeur-bestuurder-C.S.

Adriane Keulen: “de zorg heeft me altijd bezig gehouden. Heb dan ook dit jaar 2023 de kans gekregen om een actievere rol in te vullen in de zorg. Dientengevolge stapte ik dan niet zo maar klakkeloos ergens in. Maar Delphinium deed en doet het goed. Men levert kwalitatief goede zorg vanuit kleinschalige zorglocaties in Heerlen, Landgraaf, Voerendaal en Nuth. Op 2 locaties kun je ook als echtpaar wonen als een van beiden 24-uurs zorg nodig heeft. En ook voor mensen met een smallere beurs is Delphinium toegankelijk omdat er eventueel huurtoeslag mogelijk is.

Delphinium is een organisatie van en voor mensen. De mensen maken altijd het verschil, niet de systemen en protocollen. Er werken bevlogen en bekwame medewerkers; zowel medewerkers in loondienst als natuurlijk belangrijke ondersteuners zoals mantelzorgers en andere vrijwilligers. En ook de cliëntenraad is zeer betrokken bij het wel en wee. Het is echt niet altijd makkelijk om werkzaam te zijn in de zorg, maar iedereen wil ervoor gaan om zo optimaal mogelijke zorg en welzijn te bieden aan de bewoners die het zo hard nodig hebben. En niet alleen de bewoners zelf, maar ook hun partners en dierbaren. Een ieder is erg trots op de organisatie, op de mensen die er werken. Het is een pittige klus, zoals iemand tegen mij zei en never a dull moment. Ik realiseerde me dit terdege en onderschatte het zeker niet”.

Parkstad Actueel
Adriane Keulen en Jan van Berkel

 

De column van Adriane Keulen

“We hebben het maar druk,druk,druk…..met de druk die anderen op ons leggen! 

We zijn vaak allemaal druk. Ik herken het zelf ook. Als directeur-bestuurder in de zorg en als raadslid ben ik voortdurend met allerlei zaken aan de slag. En ook heb ik daarnaast nog andere formele taken die ik met bevlogenheid doe. Voor mij geldt, zolang het energie geeft en je het idee hebt dat het ertoe doet, dan ben ik in mijn element. Ik vind het fijn om iets te betekenen voor een ander.  En zolang het thuisfront niets te kort komt en zich ook hierin kan vinden, zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn. Mijn partner zegt altijd, zolang wij dit samen niet als probleem ervaren, laat je dan ook geen problemen aanpraten. 

En dat vind ik niet altijd gemakkelijk. Het lijkt soms dat je je vaker moet verantwoorden als je gewoon lekker werkt en veel doet, dan andersom. ‘Goh, ben je altijd bereikbaar? Werk je nog steeds? Loopt privé en zakelijk bij jou door elkaar heen? Wat vindt jouw partner ervan? Pff, zoveel dingen tegelijk, ik zou er moe van worden’. 

En dan denk ik, wat ik in de praktijk hoor en meemaak, kan ik ontzettend goed gebruiken in de gemeenteraad. Dwarsverbanden maken, is echt mijn ding. Ik schaak graag op verschillende borden tegelijk. En inderdaad zakelijk en privé lopen altijd door elkaar bij mij. En op zondag, zoals tijdens het schrijven van deze column, zit ik achter de pc. En tja, ik ben bijna altijd bereikbaar. En inderdaad, ik heb geen secretaresse. En het klopt dat mijn telefoon naast me ligt op het nachtkastje. Aan de andere kant trouwens ligt mijn man, op bed welteverstaan.

Ik heb geen probleem, heb ik natuurlijk ook geen tijd voor. Wel maak ik tijd voor fijne contacten met familie en andere dierbaren en loop ik altijd warm voor een lekker etentje. 

Sinds ik bijna een week 60 ben, neem ik me voor om de vragen richting mij maar om te draaien? Daar moet je dus 60 voor worden. Waarom ben jij nooit bereikbaar en doe je verder niks? Waarom kom je ons niet in de zorg ondersteunen; al is het maar 1 keer in de maand een halve dag als vrijwilliger? Wat vindt jouw partner er eigenlijk van dat je niets doet? Waarom leg je je telefoon niet naast je bed? Het lijkt me echt heel zwaar voor jou om alleen met jezelf bezig te zijn? 

De moraal van het verhaal. Druk de drukte en maak je niet druk. En zeker niet dik. 

Tot slot wens ik iedereen prettige feestdagen en een gezond 2024

Foto’s Adriane Keulen

Redactie ParkstadActueel: hfd/eindredactie Callie Steijaert