Het geheim van het diamanten huwelijk van Peter en Kitty Crombach-Hommel: “Wij blijven gewoon lekker van elkaar houden”

Parkstad Actueel

Diamanten echtpaar: Peter en Kitty Hommel

In de trouwzaal van het raadhuis in Kerkrade trouwden Peter (83) en Kitty (80) op een koude donderdag van 18 december 1963 voor de wet. Op 5 mei 1964 vond het kerkelijk huwelijk plaats. Burgemeester Petra Dassen, zoals gebruikelijk met officieel de ambtsketen om, bracht het diamanten echtpaar een huisbezoek.

De roepnaam van Peter Crombach is Piet. Hij is geboren als zoon van een mijnwerker in Spekholzerheide. Kitty Hommel is geboren in de wijk Bleijerheide. Hun wegen kruisten elkaar in 1959 op een kermisdag in het Patronaat Bleijerheide. Daar zag Piet opeens een mooi meisje zitten en vroeg haar of ze met hem wou dansen. Vanaf dat moment sprong de vonk over en inclusief de vijf jaar verkeringstijd al 65 jaar onafscheidelijk. Het paar kreeg een dochter Carina. Het gezin werd compleet met schoonzoon Servie Leclair en de twee kleinzonen. Piet en Kitty zijn supertrots op hun gezin.

Parkstad Actueel

Piet heeft 17 jaar met veel plezier als mijnmeter op de Willem- Sophiamijn gewerkt. Na de mijnsluiting moest in de voormalige CAJA fabriek hij aan het lopende band staan. Na een jaar fabrieksarbeid hield Piet het voor gezien en kon met Kitty aan de slag bij haar oom Nico. Hommel, die een sportprijzenzaak bestierde aan de Holzstraat. Kitty heeft van 1959 tot aan haar huwelijk in 1969 als verkoopster bij de legendarische winkel Wijnen Eldorado gewerkt.

In 2024 is het een feit dat Piet Crombach 70 jaar lid is van harmonie St. – Cecilia Spekholzerheide. Dat heeft hij tot het niet meer kon klarinet gespeeld. Samen met Kitty heeft hij ontelbare fiets- en wandeltochten gemaakt. Tot voor kort gingen ze op vakantie in Oostenrijk. Tegenwoordig pikken Piet en Kitty een terrasje in het centrum van Kerkrade. Piet:“Wij vervelen ons nooit en hebben nog steeds veel plezier. Lekker van elkaar houden is een belangrijke basis binnen ons huwelijk”.